Αθλητισμός|12.03.2020 22:23

Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο: «Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τις οικογένειες σας»

Newsroom

Το ΝΒΑ έδειξε εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά λαμβάνοντας την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος μετά τα πρώτα θετικά κρούσματα παικτών στον κοροναϊό (Γκομπέρ, Μίτσελ). Αρκετοί αστέρες του ΝΒΑ όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κι ο Στεφ Κάρι συνέστησαν ψυχραιμία ζητώντας από τον κόσμο να φροντίσει για την ασφάλεια του.

«Το μπάσκετ γίνεται δευτερεύον ζήτημα. Να προσέχετε τους εαυτούς σας  και την οικογένειά σας. Να πλένετε συχνά τα χέρια σας», έγραψε ο Greek Freak. «Δεν ξέρω με τι μπορώ να συγκρίνω αυτή την κατάσταση. Προετοιμαστείτε και προσπαθήστε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας. Το μπάσκετ θα επιστρέψει κάποια στιγμή, αλλά τώρα προστατέψτε τον εαυτό σας, μείνετε ασφαλείς», ήταν η τοποθέτηση του Κάρι.

«Ακυρώνουμε τα αθλητικά γεγονότα, τα σχολεία, τη δουλειά στο γραφείο… Αυτό που πραγματικά πρέπει να ακυρώσουμε είναι το 2020. Είναι τρεις πολύ δύσκολοι μήνες. Ο Θεός ας μας ευλογεί. Μείνετε ασφαλείς...», έγραψε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σκωπτικά για τα απανωτά δυσάρεστα γεγονότα που έφερε το 2020. Ο βετεράνος σταρ Μπιλ Ράσελ αναφερόμενος στην απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος είπε: «Ήταν η σωστή απόφαση. Να κρατάς όλους ασφαλείς είναι η βασική προτεραιότητα σε τέτοιες στιγμές. Πρέπει να είσαι έξυπνος και ασφαλής».

Ο Ντόναβαν Μίτσελ ήταν ο δεύτερος παίκτης των Γιούτα Τζαζ μετά τον Ρούντι Γκομπέρ που βρέθηκε θετικός στο κοροναϊό. Σε ανάρτηση του μεταξύ άλλων έγραψε: «Μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τη σοβαρότητα της κατάστασης και ελπίζω οι άνθρωποι να συνεχίσουν να ενημερώνονται και να καταλάβουν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα για την δική τους υγεία και εκείνων όσων είναι γύρω τους. Εκτιμώ τις αρχές στην Οκλαχόμα που με βοήθησαν με το τεστ και όλους τους ανθρώπους των Τζαζ που με στήριξαν. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του ιατρικού επιτελείου. Ελπίζω να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και για τους γείτονες μας που χρειάζονται βοήθεια».

T
T
T
T

ΛεΜπρόν ΤζέιμςNBAΓιάννης ΑντετοκούνμπομπάσκετΚορονοϊός