Αθλητισμός|14.03.2020 12:10

Κοροναϊός: Το ΝΒΑ της αλληλεγγύης και της προσφοράς

Newsroom

Η οικονομική ζημιά από την διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ΝΒΑ είναι ανυπολόγιστη. Μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον αισθάνονται εργαζόμενοι(ιδίως οι εποχιακοί) που βιοπορίζονταν από την διεξαγωγή αγώνων, γεγονός που από την πρώτη στιγμή έδειξαν να αντιλαμβάνονται τόσο οι παίκτες όσο και ιδιοκτήτες των ομάδων που έσπευσαν να ανακοινώσουν δωρεές για την στήριξη των υπαλλήλων.

Αυτός που άνοιξε τον… χορό των δωρεών ήταν ο Κέβιν Λοβ των Καβαλίερς ο οποίος πρόσφερε 100.000 δολάρια: «Ελπίζω πως κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, θα συνδράμουν κι άλλοι ώστε να υποστηρίξουμε τις κοινότητες. Οι πανδημίες δεν αφορούν μόνο σε ένα ιατρικό φαινόμενο. Επηρεάζουν ατομικά και την κοινωνία σε τόσα πολλά επίπεδα...». Έγραψε μεταξύ άλλων.

T

Το παράδειγμα του ακολούθησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εγώ και η οικογένειά μου δεσμευόμαστε να δωρίσουμε 100.000 δολάρια στους υπαλλήλους του Fiserv Forum. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί», έγραψε ο Greek Freak. Οι Μπακς αγκάλιασαν την πρωτοβουλία διπλασιάζοντας το ποσό.

T

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον των Πέλικανς ανέλαβε να καλύψει για έναν μήνα τις αμοιβές των εργαζομένων στο «Smoothie King Center».  «Είναι ένας μικρός τρόπος για να εκφράσω την υποστήριξή μου και στον σεβασμό μου σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι είναι τόσο καλοί μαζί μου και με τους συμπαίκτες μου», έγραψε στο instagram.

T

O Μπλέικ Γκρίφιν επίσης ανακοίνωσε οικονομική στήριξη 100.000 δολαρίων.  Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δημοσιοποίησαν την  απόφαση τους να διαθέσουν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων μέχρι την επανέναρξη της σεζόν.

T

Ο ιδιοκτήτης των Χοκς Τόνι Ρέσλερ επίσης δήλωσε πως θα στηρίξει όσους εργάζονται για την ομάδα όσο διαρκέσει η διακοπή ενώ το ίδιο έπραξε και ο Μαρκ Κούμπαν των Ντάλας Μάβερικς.

NBAμπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποΚορονοϊός