Αθλητισμός|19.03.2020 21:28

Παπαφωτίου: Μια βδομάδα μόνη σε καραντίνα - Πληρώνουμε την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία

Κώστας Ασημακόπουλος

Μία εβδομάδα βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της στο Φιλοτράνο της Ιταλίας. Η διεθνής πασαδόρος της Εθνικής βόλεϊ γυναικών Αθηνά Παπαφωτίου που πρόσφατα αναδείχτηκε και MVP σε αγωνιστική του καμπιονάτο μιλάει στο ethnos.gr για την πρωτόγνωρη εμπειρία και στέλνει το δικό της μήνυμα στην πατρίδα:

Αυτό πληρώνουμε...

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα εδώ, αλλά όλοι δείχνουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και υπομονή. Δεν περίμενα ποτέ πως θα ήμουν σε καραντίνα στο σπίτι μου. Το ζούμε και θα το ζήσουμε όλοι. Χρειάζεται θετική σκέψη και καλή ψυχολογία. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Πληρώνουμε τώρα την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των πολιτών τις προηγούμενες ημέρες. Τα αποτελέσματα της καραντίνας θα φανούν μετά από δύο εβδομάδες και εκεί αισιοδοξώ να δούμε πτώση στα νούμερα ασθενών και νεκρών».

«Μία εβδομάδα μόνη στο σπίτι»

Το Φιλοτράνο είναι μία κωμόπολη κοντά στην Ανκόνα όπου η Αθηνά θα μπορούσε να πάρει άμεσα το πλοίο για Πάτρα (σήμερα 15/3 ανακοινώθηκε αναστολή των δρομολογίων των πλοίων από και προς την Ιταλία) αλλά επέλεξε να μείνει στο σπίτι της και εξήγησε: «Οι γονείς μου και οι δικοί μου άνθρωποι με έχουν συμβουλεύσει να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν ήθελα όμως να βάλω τον οργανισμό μου σε κίνδυνο μέσα στο πλοίο και σε άλλους δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μένω ψύχραιμη, μένω στο σπίτι. Είναι βαρετά μία εβδομάδα μόνη στο σπίτι αλλά οργανώνω την σκέψη μου. Πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί για να το περάσουμε όλο αυτό. Δεν χρειάζεται πανικός. Εκτός των άλλων υπάρχει και ο κίνδυνος να ταξιδέψω, να κολλήσω κάτι και να το μεταφέρω στην Ελλάδα».

Η ανάδειξη της Αθηνάς Παπαφωτίου ως mvp του καμπιονάτο πριν λίγες ημέρες

«Η κατάρρευση του συστήματος υγείας»

Στο Φιλοτράνο ευτυχώς δεν έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα κοροναϊού. Οπως λέει η Αθηνά Παπαφωτίου δεν κυκλοφορεί κανείς στο δρόμο, όλοι πειθαρχούν πλέον, ελάχιστοι μετακινούνται για να αγοράσουν τα απαραίτητα και στα σούπερ μάρκετ υπάρχει επάρκεια αγαθών και καθόλου πανικός. Οπως τονίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η αντιμετώπιση της νόσου, αλλά η κατάρρευση του συστήματος υγείας: «Στη βόρεια Ιταλία το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως γέμισαν τα νοσοκομεία και οι γιατροί επιλέγουν με βάση την ηλικία το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Ζούμε τραγικές στιγμές και για αυτό είναι σημαντικό για μένα. Αυτό πρέπει να προσέξουμε στην Ελλάδα. Μην πάθουμε τέτοιο κακό γιατί εάν καταρρεύσει το σύστημα υγείας η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη».

Διαφωνία για αναβολή και ματαίωση

Όπως είπε η Αθηνά είναι σε καραντίνα από τις  Μαρτίου και τα πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί μέχρι τις 3 Απριλίου: «Υπάρχει μία σύγχυση μεταξύ των συλλόγων. Αλλοι ζητούν ματαίωση των πρωταθλήματων, άλλοι σύλλογοι ζητούν παράταση. Η Λίγκα συνεδριάζει κάθε 3-4 μέρες με τηλεδιάσκεψη και μας ενημερώνει. Κατά τη γνώμη μου πολύ δύσκολα θα σωθεί η χρονιά αλλά όλα αυτά δεν έχουν και μεγάλη σημασία μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει».

ΣπορΑθηνά ΠαπαφωτίουΚορονοϊός