Αθλητισμός|17.03.2020 12:35

Κορονοϊός: Καθοριστικές επαφές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο παραμένει υπαρκτό, παρά την προσπάθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να καθησυχάσει τον κόσμο και να τονίσει ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν και θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν κρίσιμες επαφές της ΔΟΕ με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τονίστηκε με έμφαση ότι θα τηρηθεί η δέσμευση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία κοινή ομάδα εργασίας έχει αναλάβει δράση από τα μέσα του Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή της ΔΟΕ, της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει οτιδήποτε με σιγουριά και η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαϊου ή στις αρχές Ιουνίου, καθώς οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρότεινε πάντως να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 αντί του 2020, λόγω του κορονοϊού: «Θα πρότεινα να μεταφερθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένα χρόνο αργότερα. Το προτιμώ από το να έχουμε άδεια γήπεδα. Αν το ακυρώσετε, ας το ακυρώσετε για ένα χρόνο. Είναι καλύτερο από το να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες χωρίς κόσμο», υποστήριξε.


Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι χώρες του κόσμου που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα

Κορονοϊός: Τι να κάνετε εάν μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στα νοσοκομεία - Το σχέδιο για να «αντέξουν»

Πρόβλεψη-«βόμβα» καθηγητή για κορονοϊό: «Πιθανότητα για 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες»


ΚορονοϊόςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιο