Κορονοϊός: Αυξάνονται οι αντιδράσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
NewsroomΑυξάνονται και πληθύνονται οι αντιδράσεις ανά τον κόσμο για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.
Τη στιγμή που η ΔΟΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμη οριστικά για τους Αγώνες και σχεδιάζει να ανακοινώσει τις αποφάσεις της στα τέλη Μαϊου, θέλοντας να κερδίσει χρόνο, αρκετοί αθλητές και πλέον και Ολυμπιακές Επιτροπές θέτουν επί τάπητος το πρόβλημα.
Η κολυμβητική ομοσπονδία των ΗΠΑ κάλεσε της Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή επιτροπή της χώρας να υποστηρίξει την αναβολή των αγώνων. Το ίδιο έκανε και η ομοσπονδία του στίβου. «Το σωστό και υπεύθυνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων και να αναγνωρίσουμε σωστά τον "κώδωνα" αυτής της παγκόσμιας πανδημίας, που αναστέλλει τις αθλητικές προετοιμασίες» επισημαίνει στην επιστολή του ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Τιμ Χίντσεϊ. Η Αμερικάνικη ομοσπονδία στίβου τονίζει: «Προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, προπονητών, προσωπικού και εθελοντών».
Διαμαρτύρονται και οι Νορβηγοί
Την αναβολή των Αγώνων μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο σε όλο τον κόσμο ο κορονοϊός, ζητεί και η Νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Με επιστολή της στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, η Νορβηγική Επιτροπή το κάνει ξεκάθαρο πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν η κατάσταση για τον COVID-19 τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο σε παγκόσμια κλίμακα».
- Μπορεί το ακροδεξιό AfD να κυβερνήσει τη Γερμανία τα επόμενα χρόνια; Τι λέει διεθνολόγος
- Αυξήσεις μετά... τις αυξήσεις ζητούν τα ταξί - Έκτακτη ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ θέλουν τα αστικά ΚΤΕΛ
- Το παρασκήνιο της κόντρας Σδούκου-Φαραντούρη και οι αγωνίες για τους σταυρούς και το κόμμα που δεν υπάρχει ακόμη
- Tα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα «μηνύματα» από τη Νέα Υόρκη