Αθλητισμός|23.03.2020 17:20

Και οι Πολωνοί λένε όχι στους Ολυμπιακούς, οι Αυστραλοί προετοιμάζονται για το 2021

Newsroom

Οι αντιδράσεις για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αυξάνονται. Έπειτα από την απόφαση της Αυστραλίας και του Καναδά να αποσύρουν τη συμμετοχή τους, η Πολωνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε πως δεν θα στείλει αθλητές αν δεν αλλάξει η ημερομηνίας των Αγώνων. 

«Οι συνθήκες έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας και της μετάδοσης του κορονοϊού. Οι Πολωνοί αθλητές έχουν μειωμένες επιλογές προπόνησης, τα προκριματικά έχουν ακυρωθεί. Υπάρχει αβεβαιότητα και κανείς δε μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκοπεύουμε να μείνουμε σπίτι βάσει των συστάσεων που μας έχουν γίνει. Ζητούμε λοιπόν την αλλαγή της ημερομηνίας των Ολυμπιακών αγώνων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πολωνική Επιτροπή.

Ταυτόχρονα και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας και της Σλοβενίας έχουν ζητήσει αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, ενώ οι Νορβηγοί δήλωσαν πως δεν θέλουν να στείλουν αθλητές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο ο φονικός κορονοϊός.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή επιτροπή της Αυστραλίας ενημέρωσε τους αθλητές της ότι δεν πρόκειται να πάρουν μέρος, τους ζήτησε όμως να προετοιμαστούν για το επόμενο καλοκαίρι, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΚορονοϊός