Αθλητισμός|26.03.2020 10:57

Σύμβολο στη μάχη κατά του κορονοϊού Γαλλίδα πρώην αθλήτρια του μπάσκετ

Newsroom

Την ιστορία της Λαϊνά Μπαντιάν, της Γαλλίδας, πρώην πρωταθλήτριας του μπάσκετ, που πλέον δίνει καθημερινά τη μάχη κατά το κορονοϊού στην πρώτη γραμμή του νοσοκομείου της Εσόν, όπου εργάζεται ως νοσηλεύτρια, αναδεικνύει η γαλλική «Εquipe» στο σημερινό (26/3) πρωτοσέλιδό της.

Η 34χρονη αγωνίστηκε στη Βαλανσιέν, τη Σαλ και την Περπινιάν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία, αλλά στα 24 της χρόνια αποφάσισε να αφήσει το μπάσκετ και να αφοσιωθεί στη δουλειά της ως νοσηλεύτρια. 

Η Μπαντιάν, που πριν από τέσσερα χρόνια έχασε σε τροχαίο δυστύχημα τον αδερφό της Παπέ Μπαντιάν, που έπαιξε στη Euroleague με τη Ροάν, αλλά και στο Eurobasket του 2007 με την εθνική Γαλλίας, είναι μία από τις 700.000 νοσηλεύτριες στη Γαλλία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που καθημερινά μάχεται κατά του φονικού κορονοϊού.

«Οι άνθρωποι πρέπει να ακούν τις οδηγίες μας. Έχουμε την κατάσταση μπροστά μας, βλέπουμε πράγματα, γνωρίζουμε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο περιορισμός δεν είναι πολιτική απόφαση. Είναι επαγγελματίες αυτοί που σας το ζητούν», αναφέρει μεταξύ άλλων στη γαλλική εφημερίδα.

ΓαλλίαΚορονοϊόςμπάσκετ