Αθλητισμός|26.03.2020 13:27

Πονοκέφαλος για τη ΔΟΕ ο ορισμός ημερομηνιών των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom

Την ανάγκη να αποφασιστούν άμεσα οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών, τόνισε η ειδική ομάδα για την επίβλεψη της αναβολής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, που πραγματοποίησε σήμερα (26/3) την πρώτη συνεδρίασή της, μετά την επίσημη ανακοίνωση αναβολής.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι κατά την εναρκτήρια ομιλίας του στην ομάδα εξήγησε σχετικά: «Διάβασα σήμερα στο πρωί ότι ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Τόμας) Μπαχ είπε ότι είμαστε στη μέση μιας πρωτοφανούς πρόκλησης και αυτό είναι ακριβώς αυτό που αντιμετωπίζουμε. Εν ολίγοις, αυτό για το οποίο εργαζόμαστε για επτά χρόνια  διεκόπη ενώ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει και τώρα πρέπει να το χτίσουμε ξανά».

Το Τόκιο 2020 είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, ενώ η ΔΟΕ και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι Αγώνες θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι του 2021. «Πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα γίνουν οι τελετές έναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Αλλιώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Tόκιο 2020 Τοσίρο Μούτο

Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, στο Ολυμπιακό Χωριό, στα προπονητήρια, στα εκδοτήρια εισιτηρίων. «Πρέπει να  υπάρξει ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, αλλά και το χωριό των αθλητών, στους χώρους προπόνησης. Να εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες όταν τις χρειαζόμαστε το επόμενο έτος. Θα υπάρξουν πρόσθετα κόστη. Έχουμε να κάνουμε με αναβολή των Αγώνων, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία», πρόσθεσε. 

Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΚορονοϊόςΔΟΕ