Αθλητισμός|31.03.2020 17:01

Ο Διαμαντίδης στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague

Newsroom

Ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ όλων των εποχών στην Euroleague, o «θρυλικός» σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης επιλέχθηκε στην κορυφαία ομάδας της δεκαετίας του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Ο «3D» ακολούθησε τους Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Λούκα Ντόντσιτς στην All Decade Team της Euroleague, που αναφέρει στην ανακοίνωση πως πρόκειται για έναν «από τους καλύτερους two-way γκαρντ που έπαιξαν ποτέ, καθώς μπορούσε να σταματήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην άμυνα και να κυριαρχήσει στην επίθεση».

«Eίναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας όπου υπάρχουν άριστοι παίκτες. Θέλω να ευχαριστ;hsv τους προπονητές μου, τον κύριο Ομπράντοβιτς, τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό και φυσικά την διοίκηση της ομάδας. Το 2011 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα. Κατέκτησα πολλούς ατομικούς τίτλους. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε την EuroLeague και από τη στιγμή που τα καταφέραμε ήταν το πιο σημαντικό απ' όλα. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια ομάδα με εμπειρία στα Final 4, ο προπονητής ήξερε πώς να προετοιμάσει την ομάδα» σχολίασε ο Διαμαντίδης και πρόσθεσε: «Στα προημιτελικά έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Το ξέραμε. Όμως εκείνη την περίοδο η ομάδα έπαιξε καλά, είχαμε άριστη ψυχολογία και είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Τελικά προκριθήκαμε... Από εκεί και πέρα όταν παίζεις σε έναν τελικό δεν σκέφτεσαι τίποτε άλλο, παρά μόνο να τον κατακτήσεις. Και ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον στόχο. Τα καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν υπήρχε διαφορά σε σχέση με τα άλλα δύο ευρωπαϊκά που είχαμε κατακτήσει. Εγώ από τη πλευρά μου, απλά... παίζω. Και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Είτε να σκοράρω, είτε να πάρω ριμπάουντ, είτε να δώσω ασίστ, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Η EuroLeague είναι η καλύτερη και πιο δύσκολη διοργάνωση που μπορείς να παίξεις. Όλοι θέλουν να παίξουν εκεί και για μένα ήταν μια ικανοποίηση που τα κατάφερα. Το μπάσκετ αλλάζει, η EuroLeague αλλάζει και ελπίζω να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Τώρα που τα παρακολουθούμε από την τηλεόραση, θέλουμε να βλέπουμε όλο και καλύτερα παιχνίδια»

Ο Διαμαντίδης ήταν ο καλύτερος αμυντικός και MVP της Euroleague το 2011 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2007, το 2009 και το 2011. Η Euroleague αναφέρει γι' αυτόν πως «αν και αγωνίστηκε μόλις για έξι σεζόν τη δεκαετία 2010-20, ο Διαμαντίδης ήταν έβδομος σε αυτό το διάστημα στις ασίστ (867) και 5ος στα κλεψίματα (204). Μόνο δύο παίκτες με μίνιμουμ 150 αγώνες σε αυτή τη δεκαετία -ο Νικ Καλάθης (5,9 ασίστ ανά αγώνα) και ο Τομά Ερτέλ (5,6 ασίστ ανά αγώνα)- είχαν υψηλότερο ποσοστό από τις 5,5 ασίστ ανά αγώνα του Δημήτρη Διαμαντίδη».

Δημήτρης ΔιαμαντίδηςμπάσκετEuroleague