Αθλητισμός|11.12.2018 22:18

Θρίαμβος και κορυφή για την ΑΕΚ - Στραβοπάτημα για τον Προμηθέα

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στην Ιερουσαλήμ, νίκησε κατά κράτος τη Χάποελ και με το 83-70 που πανηγύρισε έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην κορυφή με μόλις μία ήττα στους επτά πρώτους αγώνες, όμως πλέον η ΑΕΚ όχι μόνο προσπέρασε κατά μία νίκη τους Ισραηλινούς, αλλά κάλυψε και την διαφορά της ήττας της στο ΟΑΚΑ, της μοναδικής που έχει υποστεί μέχρι τώρα, που ήταν τέσσερις πόντοι και έτσι υπερτερεί και σε περίτπωση τελικής ισοβαθμίας.

Η ΑΕΚ στηρίχτηκε στον εκπληκτικό Μάλκολμ Γκρίφιν ο οποίος στην καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα της σκόραρε 25 πόντους και στην εντυπωσιακή της εκκίνηση στο παιχνίδι, αφού στο 7' είχε ξεφύγει με 27-11! Οι Ισραηλινοί πάντως, σταδιακά αντέδρασαν, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά η ΑΕΚ είχε και καθαρό μυαλό και λύσεις για να πάρει την μεγάλη νίκη.

Κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια σε ένα ακόμα ματς ο Βινς Χάντερ με 16 πόντους 8 ριμπάουντ, πολύ ουσιαστικός ο Χάουαρντ Σαντ Ρος με 13 πόντους.

Ήττα για τον Προμηθέα

Ο Προμηθέας άρχισε με άσχημο τρόπο τον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων, αφού είδε την Οστάνδη να φεύγει από την Πάτρα νικήτρια με 88-84. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε οκτώ αγώνες για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, όμως, ήταν και τρίτη στα τέσσερα τελευταία ματς, δεύτερη συνεχόμενη εντός μετά από αυτή από την Μπολόνια και με δεδομένη και την άσχημη εικόνα και βαριά ήττα στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηφαιστο, φαίνεται ότι ο Προμηθέας χρειάζεται ανασύνταξη.

Οι Πατρινοί με το ρεκόρ τους να γίνεται 5-3 ουσιαστικά βλέπουν να απομακρύνεται οριστικά το όνειρο της πρωτιάς, αλλά πλέον βάζουν στο κεφάλι τους και άγχος για την πρόκριση, αφού μένουν άλλοι έξι αγώνες και βλέπουν να αυξάνονται οι διώκτες τους. Στα θετικά το ότι κράτησαν την διαφορά των εννέα πόντων που είχαν νικήσει στο Βέλγιο. Ο εκπληκτικός Μέιερ με 33 πόντους είχε συμπαράσταση μόνο από τον Μπράουν με 21 και δεν ήταν αρκετοί για τον κακό αμυντικά Προμηθέα.

ΟστάνδηΠρομηθέαςΧαποέλΑΕΚ