Αθλητισμός|01.04.2020 22:23

Η «οδύσσεια» του Τσάβι Πασκουάλ - Το 20ωρο ταξίδι από την Αγ. Πετρούπολη στη Βαρκελώνη

Newsroom

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και νυν της Ζενίτ Αγίας ΠετρούποληςΤσάβι Πασκουάλ και ο βοηθός του Ινίγο Θορθάνο πραγματοποίησαν εν μέσω πανευρωπαϊκής απαγόρευσης μετακινήσεων εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, ένα ταξίδι που θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στην προσπάθεια επαναπατρισμού της «ελληνικής παροικίας» των κόουτς στην Ρωσία.

Ο Τσάβι Πασκουάλ όμως σύμφωνα με την «Mundo Deportivo» κινήθηκε αστραπιαία προκειμένου να βρεθεί ξανά κοντά στην οικογένεια του: «Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα κάναμε κανονικά προπονήσεις. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε οριστικά το τέλος της σεζόν για την VTB. Στις επόμενες ώρες η Ζενίτ μας ενημέρωσε πως έχουμε όλοι άδεια και μια ημέρα μετά ο Πούτιν ανακοίνωσε πως κλείνουν τα αεροδρόμια. Συνειδητοποιήσαμε πως είχαμε μια ημέρα για να φύγουμε από την χώρα.

Πήραμε μια πτήση από Αγία Πετρούπολη για Μόσχα κι από εκεί για Μαδρίτη. Μετά οδηγήσαμε μια απόσταση 620 χιλιομέτρων για τη Βαρκελώνη». Ο Πασκουάλ προσθέτει: «Αφήσαμε το διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη στις 2 το πρωί. Μέχρι να φτάσουμε στο αεροδρόμιο υπήρχαν αρκετοί έλεγχοι θερμοκρασίας. Περάσαμε επίσης από διαδικασία ψεκασμών. Εμείς φορούσαμε τα γάντια και τις μάσκες που μας είχε δώσει η ομάδα. Το αεροδρόμιο ήταν άδειο, ερημικό. Ήταν πολύ περίεργο, δεν υπήρχε ζωή. Στην πτήση από Μόσχα-Μαδρίτη ήμασταν 10-15 άτομα και μας έβαλαν να καθίσουμε σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο. Όταν φτάσαμε στη Μαδρίτη δεν είχαμε πολλές επιλογές για τη μετάβαση μας στη Βαρκελώνη. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο.

Δεν θα ξεχάσω αυτή την διαδρομή. Σε 600 χιλιόμετρα δεν πρέπει να είδα πάνω από 20 αυτοκίνητα στον δρόμο. Αυτοκινητόδρομοι έρημοι… Σταμάτησα σε δυο ελέγχους της αστυνομίας ενώ μπαίνοντας στην Καταλονία έπρεπε να αποδείξω πως κατάγομαι από την περιοχή για να με αφήσουν. Εντάξει, με αναγνώρισαν όμως έδωσα όλα τα στοιχεία μου. Στον δρόμο δεν υπήρχε η δυνατότητα να σταματήσουμε κάπου, όλα ήταν κλειστά με εξαίρεση κάποια καταστήματα που εξυπηρετούσαν για καφέ ή νερό πίσω από τζάμια.Θα παραμείνω σε καραντίνα για όσο χρειαστεί όμως έστω κι έτσι είμαι χαρούμενος που είμαι κοντά στην οικογένεια μου», είπε.

Ζενίτ Αγίας ΠετρούποληςμπάσκετΚορονοϊόςΤσάβι Πασκουάλ