Αθλητισμός|26.10.2018 12:05

Οι πρώτες κινήσεις για τη νέα Τούµπα

Αντώνης Τσακαλέας

Ο πρόεδρος και µεγαλοµέτοχος της ΠΑΕ πληροφορήθηκε τις λεπτοµέρειες της τροπολογίας από τη νοµική υπηρεσία, και µαζί µε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση, καθόρισε τα πρώτα βήµατα που θα γίνουν».

Οι «ασπρόµαυροι» βρίσκονται εδώ και καιρό στην αναζήτηση του γραφείου που θα αναλάβει την κατασκευή της νέας Τούµπας. Το προσεχές διάστηµα θα γίνουν οι πρώτες επαφές µε τους ιθύνοντες του δήµου και της περιφέρειας, ενώ θα ζητηθεί και αρχαιολογική µελέτη από το πανεπιστήµιο.

Στην θέση της για την τροπολογία, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, µεταξύ άλλων, αναφέρει: «Θεωρούµε την παραχώρηση αυτή αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για να εξυπηρετηθεί ο φίλαθλος κόσµος της Θεσσαλονίκης και είναι µια ρύθµιση που θα έπρεπε να ισχύει σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Ελλάδας, προκειµένου να εξυπηρετούνται οι υψηλότερες δυνατές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο χώρος αυτός είναι ζωτικής σηµασίας για τη δηµιουργία όλων των απαραίτητων ζωνών προελέγχου για ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, που δεν θα αποτελέσει µόνο το σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα αξιοθέατο για όλη την πόλη.

Στο αµέσως επόµενο διάστηµα, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διευθετήσεις µε την περιφέρεια και τον δήµο, σε συνεργασία µε τα αρµόδια υπουργεία και υπηρεσίες, θα ξεκινήσουν ο σχεδιασµός και η υλοποίηση της νέας Τούµπας.

ΠΑΟΚΤούμπα