Αθλητισμός|10.04.2020 14:19

Έρευνα:Οι φίλαθλοι στις ΗΠΑ δεν επιστρέφουν στα γήπεδα χωρίς το εμβόλιο του κορονοϊού

Newsroom

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού  ενώ οι εικόνες από τους ομαδικούς τάφους στην Νέα Υόρκη σοκάρουν. Την ίδια στιγμή τα μεγάλα πρωταθλήματα των ΗΠΑ(NBAMLB, NHL, MLS κ.α.), καταστρώνουν πλάνα για την επανέναρξης τους όμως αυτό θα γίνει (όταν γίνει) χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Οι fans των σπορ πάντως δεν επιθυμούν την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους αν προηγουμένους δεν έχει βρεθεί λύση στο «πρόβλημα» του κορονοϊού. Αυτό προέκυψε και από την δημοσκόπηση που έκανε το Seton Hall. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα το 61% των φιλάθλων απάντησε πως δεν επιθυμεί να επισκεφθεί ξανά γήπεδο δίχως να έχει ανακαλυφθεί το εμβόλιο για τον Covid-19.

To 12% των ερωτηθέντων είπε πως θα πήγαινε σε κάποιο αθλητικό γεγονός με την προϋπόθεση πως θα υπάρχει μέριμνα για την διατήρηση κοινωνικής απόστασης σε γήπεδο με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων. Υπήρξε κι ένα 13% που απάντησε πως θα αισθανόταν άνετα να παρακολουθεί παιχνίδια ξανά όπως στο παρελθόν.

Το 76% των συμμετεχόντων στην μελέτη απάντησε πως θα παρακολουθούσε με ενδιαφέρον αθλητικές εκπομπές και παιχνίδια από την τηλεόραση με την ίδια διάθεση που το έκανε και πριν την πανδημία, ενώ ένα 16% είπε πως οι εξελίξεις λόγω κορονοϊού δεν τους επιτρέπει να έχει το ίδιο ενδιαφέρον. Το 46% απάντησε πως ότι πιστεύει πως όλα τα αθλητικά γεγονότα θα αναβληθούν μέχρι τα τέλη του 2020.

T

Κορονοϊόςέρευνα