Αθλητισμός|10.04.2020 20:46

ΕΠΟ, ΠΣΑΠ και προσφυγές: Ζητείται ψυχραιμία εν ώρα πανδημίας

Newsroom

Η απόφαση της ΕΠΟ να αναστείλει μέχρι τις 30 Ιουνίου το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να υποβάλλουν προσφυγές σε περίπτωση που οι ομάδες δεν τηρήσουν τις συμφωνίες που έχουν γίνει ανάμεσα στις δυο πλευρές έφερε την άμεση και επιθετική αντίδραση του ΠΣΑΠ. Μια ανακοίνωση που δείχνει αν μη τι άλλο την κακόπιστη διάθεση του ΠΣΑΠ απέναντι στις ομάδες, οι οποίες προσπαθούν μέσω των working group να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο τόσο εκείνες όσο και οι ποδοσφαιριστές, θα έχουν τις μικρότερες δυνατές οικονομικές απώλειες από την κατάσταση που έχει προκύψει μέσω του «lockdown» που δικαιολογημένα επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ΕΠΟ προσπάθησε με τη συγκεκριμένη απόφαση να κινηθεί στην κατεύθυνση του «παγώματος» της συγκεκριμένης διαδικασίας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, καθώς μέχρι τότε θα έχουν προκύψει η αποφάσεις που θα αφορούν όλα τα ανοικτά μέτωπα. Η συγκεκριμένη απόφαση χαρακτηρίστηκε «παράνομη και καταχρηστική» τη στιγμή που υπήρχαν χώρες οι οποίες αποφάσισαν τη μείωση των απολαβών των ποδοσφαιριστών σε επίπεδο 50% και 60% (αυτό συνέβη σε Πολωνία και Τσεχία) χωρίς μάλιστα σε αυτές τις χώρες να υπάρχει συζήτηση ανάμεσα στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές.

Σε μια στιγμή που τα πάντα έχουν «παγώσει», ακόμα και οι πληρωμές προς την εφορία, ο ΠΣΑΠ αντέδρασε σε μια κίνηση που αφορά καθυστέρηση και σε καμία περίπτωση ακύρωση του δικαιώματος προσφυγής των ποδοσφαιριστών εφόσον οι ομάδες δεν τηρήσουν τις συμφωνίες. Παράλληλα, οι ομάδες, στην τελευταία συζήτηση που έγινε σε επίπεδο Super League 1, ζήτησαν από διεθνή οίκο να προχωρήσει σε εκτίμηση των ζημιών που θα προκύψουν και παράλληλα να εκπονήσει ένα πλάνο που να περιλαμβάνει λύσεις βιωσιμότητας.

ΕΠΟποδόσφαιροΠΣΑΠΚορονοϊός