Αθλητισμός|11.04.2020 21:52

Ο Καλαϊτζάκης, ο Ποκουσέφσκι και τα ταλεντάκια που ονειρεύονται το ΝΒΑ

Newsroom

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού που φέτος αγωνίζονταν ως δανεικός στην Λιθουανία με την Νεβέζις δήλωσε συμμετοχή στο ερχόμενο NBA Draft όποτε αποφασιστεί αυτό να γίνει. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει τα πάντα στις ΗΠΑ καθώς όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις αναβάλλονται η μια μετά την άλλη. Το ίδιο ενδεχομένως να συμβεί και με το Draft με τις ομάδες ήδη να έχουν ζητήσει την μεταφορά του από τις 25 Ιουνίου για την 1η Αυγούστου.

Ο 21χρονος Καλαϊτζάκης δεν είναι φυσικά ο μόνος Ευρωπαίος που κάνει …όνειρα για καριέρα στην άλλη άκρη του ατλαντικού. Λίγες ημέρες πριν συμμετοχή στα draft δήλωσε κι ο 18χρονος Γάλλος της Βιλερμπάν Τεό Μαλεντόν.Στο πρόσφατο παρελθόν το «Bleacher Report» τοποθέτησε τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού στο νούμερο «19» σχετικής λίστας με τα top prospects για το draft του 2020.

Πολύ μεγάλο ταλέντο θεωρείται ο 18χρονος Ισραηλινός (ύψους 2.13μ.),Ντένι Αβντίγια της Μακάμπι. Ένας χαρισματικός παίκτης που έκανε θραύση στο Ευρωμπάσκετ U18 με πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα.

Τα μάτια των σκάουτερς του ΝΒΑ επίσης είναι στραμμένα στον 18χρονο Κίλιαν Χέις της γερμανικής Ουλμ, αλλά και στον 19χρονο Ιταλοαργεντινό σούτιγκ γκαρντ της Μπαρτσελόνα Λεάντρο Μπολμάρο.

«Προσπαθώ να μείνω σε φόρμα»

Ο Καλαϊτζάκης την φετινή σεζόν με την Νεβέζις είχε μέσο όρο 12,2 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 29 λεπτά ανά παιχνίδι.«Αυτή τη στιγμή είμαι στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, η σεζόν στην Λιθουανία διακόπηκε οριστικά. Επιστρέψαμε σπίτι πριν τους περιορισμούς στα ταξίδια. Δουλεύω κάθε μέρα και περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, πράγμα που δεν μπορώ να κάνω συχνά. Κάνω βάρη, έχουμε και μια μπασκέτα στο σπίτι και προσπαθώ να μείνω σε φόρμα. Δουλεύω το κορμί μου όσο μπορώ, με τις δεδομένες συνθήκες», δήλωσε στο ESPN ο Καλαϊτζάκης και πρόσθεσε: «Σκόπευα να πάω στις ΗΠΑ στο τέλος της σεζόν, να προπονηθώ και να κάνω work outs, όμως τώρα αυτό είναι αδύνατο να συμβεί. Θέλω να δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ στη χώρα μου. Αν μας επιτραπεί, θα φέρω στην Ελλάδα στον ασίσταντ της Νεβέζις, τον κόουτς Μαρτίνας Στανκοβίτσιους, για να με βοηθήσει με τις ατομικές προπονήσεις»κατέληξε.

T

NBAμπάσκετ