Αθλητισμός|13.04.2020 17:19

Καντέρ:«Το καθεστώς στην Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την πανδημία, είναι αδίστακτοι»

Newsroom

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς του στη Τουρκία βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κριτικής του Ενές Καντέρ. Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς παραχώρησε συνέντευξη στο «Fox news» στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κρίση που προκάλεσε η διακοπή του ΝΒΑ λόγω κορονοϊού, στον τρόπο που ο ίδιος αντιμετώπισε το θέμα του αποκλεισμού και της καραντίνας ενώ σε ερώτηση σχετικά με την Τουρκία και την οικογένεια του ο Καντέρ δεν … μάσησε τα λόγια του:

«Η οικογένειά μου είναι στην Τουρκία και ελπίζω ότι είναι ασφαλείς. Δεν μπορώ να τους μιλήσω γιατί φοβάμαι πως η επικοινωνία με τη μητέρα ή την αδερφή μου θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ένδειξη εγκληματικής δραστηριότητας. Ακούγεται απίστευτο, αλλά το ζω εδώ και μισή δεκαετία». Σε άλλο σημείο είπε: «Η χώρα είναι επί του παρόντος σε μερικό lock down  προφανώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση εκεί.

Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία ότι η τουρκική ηγεσία θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πανδημία για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της. Ακόμη και τώρα η κυβέρνηση δεν έχει αναιρέσει τον κατασταλτικό της χαρακτήρα. Οι φυλακές είναι τέλειο πεδίο αναπαραγωγής του κορονοϊού, η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αφήσει τους εγκληματίες να περιπλανώνται όχι όμως και τους πολιτικούς κρατούμενους. Υπάρχει ξεκάθαρη απεικόνιση του μίσους, είναι αδίστακτοι».

ΤουρκίαΚορονοϊόςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕνές Καντέρμπάσκετ