Αθλητισμός|13.04.2020 21:46

Ξέσπασμα 45 συνδέσμων φιλάθλων στη Γαλλία - Δεν θέλουν ποδόσφαιρο με άδειες εξέδρες

Newsroom

Αντιδρούν έντονα οι φίλαθλοι στη Γαλλία για την πιθανότητα επανέναρξης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Με κοινή ανακοίνωση σε πλατφόρμα που υπογράφουν 45 σύνδεσμοι φιλάθλων των τριών εθνικών κατηγοριών της Γαλλίας (Ligue 1, Ligue 2, National) δείχνουν ξεκάθαρα την διαφωνία τους με τις ποδοσφαιρικές αρχές και επισημαίνουν πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Είναι αδιανόητο το ποδόσφαιρο να ξαναρχίσει πρόωρα, είναι αδιανόητο το ποδόσφαιρο να ξαναρχίσει για τις τηλεοπτικές κάμερες. Θα ξαναρχίσει στον κατάλληλο χρόνο, όταν θα πληρούνται οι υγειονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Το ποδόσφαιρο με κάθε κόστος είναι ένα ποδόσφαιρο ντροπής, που δεν έχει μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία συνυπογράφεται από τους κυριότερους συνδέσμους οπαδών των μεγάλων γαλλικών ομάδων.

Παράλληλα καλούν τους υπεύθυνους να σκεφτούν για το μέλλον και να εκμεταλλευτούν τον διαθέσιμο χρόνο για να μην πάρουν βιαστικές αποφάσεις. Μετά την αναστολή πρωταθλημάτων στις 13 Μαρτίου όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην επανέναρξη με κλειστές πόρτες, ενώ τα δύο μεγάλα κανάλια που μεταδίδουν τους αγώνες, έχουν αναστείλει τις πληρωμές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

T

ΓαλλίαLigue 1Κορονοϊόςφίλαθλοιποδόσφαιρο