Αθλητισμός|13.04.2020 21:44

H δραματική περιγραφή του τιμ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε για τον εφιάλτη του κορονοϊού

Newsroom

Η περιγραφή του Τσενκ Ρέντα, του τιμ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε για τις δραματικές ώρες που πέρασε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο, καθώς νόσησε από τον κορονοϊό, είναι συγκλονιστική. Ο στενός συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μίλησε με τρόμο για τις στιγμές που πέρασε, μέχρι να νικήσει τον φονικό ιό. 

Μιλώντας στην τουρική «Χουριέτ», εξήγησε για την κατάσταση που βίωσε από τις 20 Μαρτίου: «Τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν είχαν κριθεί τότε κατάλληλα για την πανδημία. Αρχικά ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες ασθενών στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία. Υπέθεσα πως θα με πάνε σε ένα νοσοκομείο και θα με συνδέσουν σε ένα μηχάνημα. Πανικοβλήθηκα. Επέμεινα να μείνω σπίτι μου, έκανα ότι μπορούσα. Είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψεις. Έπειτα από όσα είχα δει στα social media πίστεψα ότι δεν θα αναρρώσω ποτέ. Με απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο καθώς ήμουν ο μοναδικός με κορονοϊό στο νοσοκομείο. Είχα κακή ψυχολογία, έκλαιγα συνεχώς, φοβόμουν ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου και τη Φενέρ ξανά. Έκλαιγα ως το πρωί. Προσευχόμουν να τους ξαναδώ. Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Αυτός ο ιός δεν μοιάζει με τους άλλους. Δεν έρχεται κανείς κοντά σου, δεν βλέπεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αυτό είναι χειρότερο και από τον θάνατο», είπε ο Ρέντα, που ήταν από τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην Τουρκία.

«Κάθε 12 ώρες ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής έμπαιναν στο δωμάτιο για την περίθαλψή μου. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αλί Κοτς, ο Σεμίχ Οζσού, ο προπονητής, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο GM Μαούριτσιο Γκεραρντίνι και όλοι οι παίκτες, μου έδωσαν δύναμη. Όταν έφυγα από το νοσοκομείο πέρασα 15 μέρες σε καραντίνα. Θα μπορούσα ή να πάω σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μου αλλά πήγα στον ξενώνα της Φενέρμπαχτσε. Όταν μου είπαν οι γιατροί πως είμαι καλύτερα, πήγα σε ένα ξενοδοχείο για να ολοκληρώσω την περίοδο της καραντίνας. Μετά από 21 μέρες είδα ξανά τα παιδιά και την οικογένειά μου. Πλέον χειροκροτώ το προσωπικό των νοσοκομείων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε μέρα. Τους ευχαριστώ, όλοι τους εργάζονται κάτω από μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε ο Ρέντα, που αποκάλυψε ότι στο διπλανό δωμάτιο ήρθε τη δεύτερη μέρα ο σπουδαίος Τούρκος προπονητής Φατίχ Τερίμ. Φώναζα για να με ακούσει: "γίνει γρήγορα καλά δάσκαλε"». 

Ο Ρέντα εξήγησε ακόμη πως ήταν καθοριστικό για τον ίδιο που δεν κάπνιζε. «Οι γιατροί είπαν ότι ανάρρωσα γρήγορα επειδή δεν κάπνιζα, ενώ η ασθένεια είναι πολύ δύσκολη για τους καπνιστές. Πολύ σημαντικός είναι και ο καθαρός αέρας. Πρέπει να αερίζεις το δωμάτιο για μισώ ώρα, κάθε δύο ώρες. Εξίσου σημαντική είναι και η καλή διατροφή».

ΚορονοϊόςEuroleagueμπάσκετΦενέρμπαχτσε