Τεχνολογία|21.04.2020 17:00

Στη μάχη των ομαδικών βιντεοκλήσεων μπαίνει και το WhatsApp

Newsroom

Το Whatsapp επιτρέπει για πρώτη φορά την ομαδική κλήση οκτώ ατόμων, καταργώντας το όριο των τεσσάρων που υπήρχε, καθώς η εφαρμογή που ανήκει πλέον στο Facebook έρχεται αντιμέτωπη με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους αντιπάλους της.

H χρήση εφαρμογών βιντεοκλήσεων όπως το Zoom, το Houseparty και το FaceTime της Apple έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο, ειδικά την περίοδο της έξαρσης την πανδημίας του κορονοϊού, όπου η επικοινωνία για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους γίνεται πλέον από απόσταση. Ωστόσο, το WhatsApp υστερεί σε σχέση με όλες αυτές τις εφαρμογές όσον αφορά στο μέγιστο όριο ομαδικών κλήσεων.

Για παράδειγμα, το FaceTime της Apple δίνει τη δυνατότητα βιντεοκλήσης με όριο συμμετοχής τα 32 άτομα, ενώ με το Zoom μια βιντεοδιάσκεψη μπορεί να γίνει με εκατοντάδες άτομα κάθε φορά.

Το WhatsApp εξυπηρετεί περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, η εφαρμογή συνομιλίας που ανήκει στο Facebook πιθανότατα να θέλει να αποτρέψει αυτούς τους χρήστες από τη χρήση αντίπαλων εφαρμογών, σύμφωνα με τη The Sun. Τα κακά νέα είναι ότι το νέο όριο ατόμων είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στη δοκιμαστική έκδοση του Whatsapp (beta version)- όπως αποκαλύφθηκε από το WABetaInfo.

Ωστόσο, η αλλαγή κυκλοφόρησε για τις beta εκδόσεις του WhatsApp σε iOS και Android, κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό. Μπορεί να χρειαστούν ημέρες, εβδομάδες ή ακόμα και μήνες για να υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα στην κανονική έκδοση της εφαρμογής - αν και φαίνεται πιθανό αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Οι δημοφιλέστερες εφαρμογές βιντεοκλήσεων είναι:

βιντεοκλήσειςWhatsappFacebook