Τεχνολογία|30.07.2020 10:15

Παραδοχή ήττας από Ζάκερμπεργκ: Είμαστε πίσω από Google, Amazon και Apple

Newsroom

Σε μια αναπάντεχη παραδοχή προέβη ο συνιδρυτής και CEO της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της αντιμονοπωλιακής επιτροπής του Κογκρέσου, καθώς επισήμανε ότι η Facebook υστερεί σε κύριους και στρατηγικούς τομείς σε σχέση με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του, όπως η Google, η Amazon και η Apple.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Amazon είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα για διαφημίσεις ενώ η Google είναι η μεγαλύτερη. «Σε πολλούς τομείς, είμαστε πίσω από τους ανταγωνιστές μας. Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για συνομιλίες στις ΗΠΑ είναι το iMessage (της Apple), η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή είναι το TikTok, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για θέαση βίντεο είναι το YouTube (της Google). Για κάθε δολάριο που ξοδεύεται για διαφήμιση στις ΗΠΑ, λιγότερα από δέκα σεντ ξοδεύονται μέσα από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος φάνηκε να βγήκε εκτός σεναρίου.

Η δικαστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων απευθύνει ερωτήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επικεφαλής του Facebook, τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, τον Τιμ Κουκ της Apple και τον Σουντάρ Πιτσάι της Google. Στόχος είναι να εξεταστεί «η κυριαρχία της Amazon, της Apple, της Facebook και της Google», όμως δεν είναι βέβαιο ότι οι Αμερικανοί βουλευτές θα εξετάσουν τις ανταγωνιστικές πρακτικές των μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου.

AppleAmazongoogleΜαρκ ΖάκερμπεργκFacebook