Τεχνολογία|16.12.2020 12:40

Facebook: Καταπολεμά τα fake news για τον κορονοϊό - Στέλνει ειδοποιήσεις σε χρήστες

Newsroom

Ειδοποιήσεις απευθείας στους χρήστες του θα στέλνει το Facebook, όταν εκείνοι αλληλεπιδρούν με αναρτήσεις, οι οποίες περιέχουν παραπληροφόρηση και fake news σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Fastcompany.

Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος χρήστης του Facebook κάνει like, σχόλιο, ή κοινοποιήσει μια ανάρτηση, η οποία στη συνέχεια το Facebook θα αφαιρέσει, διότι έκρινε ότι παραπληροφορεί σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού ή για τα εμβόλια που την καταπολεμούν, το ίδιο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα στέλνει ειδοποίηση στον χρήστη και θα τον ενημερώνει για το γεγονός.

Εάν ο χρήστης πατήσει στην ειδοποίηση, θα ενημερώνεται για τον λόγο της κατάργησης, ενώ θα μπορεί να διαβάσει και εκπαιδευτικά άρθρα για τον κορονοϊό, ενώ θα του προτείνεται να κάνει unfollow στη σελίδα που πόσταρε στη δημοσίευση.

Σημειώνεται, ότι τόσο το Facebook όσο και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Youtube, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια παραπληροφόρηση των χρηστών τους σχετικά με τον κορονοϊό, ενώ με τη νέα του απόφαση σταματούν τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας που έχουν να κάνουν με τα εμβόλια.

FacebookΚορονοϊόςfake news