Τεχνολογία|23.02.2021 08:18

NASA Perseverance: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από την προσεδάφιση του στον πλανήτη Άρη

Newsroom

Εντυπωσιακές εικόνες συνεχίζει να μας προσφέρει το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» της αποστολής «Mars 2020» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) που προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη την περασμένη Πέμπτη. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται πετρώματα, τα οποία το ρόβερ συνέλεξε προκειμένου να τα αναλύσει στο πλαίσιο του εγχειρήματος για την διαπίστωση ή μη της ύπαρξης ζωής στον Άρη. Παράλληλα στο βίντεο φαίνεται η κάθοδος του Perseverance με το αλεξίπτωτο, προς το έδαφος του Άρη, αλλά και οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων της NASA μετά την επιτυχή αποστολή.

Διαβάστε επίσης: Disney Plus - Πλησιάζει 100 εκατ. συνδρομητές - Πότε έρχεται Ελλάδα

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τον ήχο που καταγράφηκε, για πρώτη φορά, από ένα μικρόφωνο στον πλανήτη Άρη, κάτι που επιτεύχθηκε χάρη στο διαστημικό ρόβερ Persverance, το οποίο προσεδαφίστηκε επιτυχώς στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη την περασμένη εβδομάδα.

Στο σύντομο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ένας στριγκός ήχος, ο θόρυβος του ρόβερ, αλλά και ο άνεμος που πνέει στον Άρη. «Ναι, μόλις ακούσατε μια ριπή ανέμου στην επιφάνεια του Άρη, που καταγράφηκε από το μικρόφωνο και στάλθηκε στη Γη», είπε ο Ντέιβ Γκρούελ, ο υπεύθυνος αυτών των εξαρτημάτων. Πρόκειται για «τους πρώτους ήχους που καταγράφονται στην επιφάνεια του Άρη», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το Perseverance είναι εξοπλισμένο με δύο μικρόφωνα, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται πάνω στο επιστημονικό όργανο SuperCam, μια κάμερα προηγμένης τεχνολογίας που έχει μέγεθος όσο ένα κουτί παπουτσιών.

T
T
T

ΑρηςNASAρόβερδιάστημαπλανήτης Άρης