Τεχνολογία|22.03.2021 19:48

Vodafone: Σε ΟΛΠ και ΣΕΠ το πρώτο ιδιωτικό mobile δίκτυο στην Ελλάδα

Newsroom

Με στόχο να γίνει ο Πειραιάς το πιο ...ψηφιακό λιμάνι της περιοχής, η Vodafone ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδίασε, κατασκεύασε, και παρέδωσε σε χρήση το πρώτο ιδιωτικό mobile δίκτυο στην Ελλάδα, για λογαριασμό των εταιρειών Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας και με βάση τις ανάγκες και τις προδιαγραφές που ζητήθηκαν από τις εταιρείες ΟΛΠ και ΣΕΠ, η Vodafone Ελλάδας κατέθεσε μία ολοκληρωμένη τεχνολογική πρόταση, που σηματοδοτεί μία ιστορική στιγμή για τις επικοινωνίες της χώρας, καθώς είναι η πρώτη φορά που μία επιχείρηση αξιοποιεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας καθαρά για δική της ιδιωτική χρήση, θέτοντας τα θεμέλια για έναν εξ ολοκλήρου ψηφιακό κόμβο της διεθνούς ναυτιλίας στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Instagram: Νέα έκδοση αποκλειστικά για παιδιά δημιουργεί το Facebook

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Vodafone, οι εταιρείες ΟΛΠ και ΣΕΠ αναζήτησαν μία ολοκληρωμένη ψηφιακή λύση που θα καθιστούσε εφικτή την ολιστική αύξηση των δυνατοτήτων εξυπηρέτησης όλων των επιχειρήσεων στο λιμάνι, μέσα από τη χρήση προηγμένων και απόλυτα ασφαλών τεχνολογικών υποδομών και υπηρεσιών, με στόχο ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά να γίνει το πλέον ψηφιακό terminal της περιοχής και φορέας των εφαρμογών του μέλλοντος.

Η Vodafone κατασκεύασε και παρέδωσε με επιτυχία στις εταιρείες ΟΛΠ και ΣΕΠ το μεγάλο αυτό έργο μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Το ιδιωτικό αυτό δίκτυο εξυπηρετεί κίνηση δεδομένων και καλύπτει όλους τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και τους προβλήτες του Πειραιά, προσφέροντας εγγυημένη χωρητικότητα δικτύου 2,7Gbps, η οποία υποστηρίζει την εφοδιαστική αλυσίδα και τις καθημερινές λειτουργίες του λιμανιού, όπως φορτοεκφορτώσεις, αποθήκευση, διανομή και λειτουργίες ακριβείας.

Το υπερσύγχρονο 4G/LTE δίκτυο, που αναπτύχθηκε για λογαριασμό των εταιρειών ΟΛΠ και ΣΕΠ, έχει μοναδικές καινοτομίες και είναι ενεργοποιημένο και για χρήση τεχνολογίας NB-IoT, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα τοποθέτησης αισθητήρων και υλοποίησης ψηφιακών εφαρμογών και καθιστώντας εφικτή τη συνεχομένη μετάδοση δεδομένων και επεξεργασία τους σε πραγματικό χρόνο. Μέσα από επιπρόσθετα πρωτόκολλα ασφαλείας και χάρη στην κλειστή δομή του πρώτου ιδιωτικού mobile δικτύου, επιτυγχάνεται κορυφαία ασφάλεια στα δεδομένα που αυτό μεταφέρει.

Το νέο δίκτυο περιλαμβάνει 11 ιδιωτικούς σταθµούς κινητής τηλεφωνίας, 2.000 τερµατικά και αισθητήρες, 80 διασυνδέεις οπτικών ινών και 2 Data Centers.

«Η συνεργασία της Vodafone με τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του  Λιμένα του Πειραιά φέρνει μία εμπορική και τεχνολογική καινοτομία για τα ελληνικά πράγματα, που ανοίγει νέους δρόμους για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιούνται τα δίκτυά μας για ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, είμαστε διπλά χαρούμενοι διότι παραδίδουμε ένα υπερσύγχρονο δίκτυο το οποίο θα στηρίξει όλες τις νέες τεχνολογίες σε έναν συνεργάτη, ο οποίος συμβάλλει στην ανάδειξη του Πειραιά σε έναν παγκόσμιο κόμβο για διεθνές εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα. Στη Vodafone πιστεύουμε ότι με τα δίκτυα και τις υπηρεσίες μας μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, ενδυναμώνοντας πολίτες και επιχειρήσεις με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές», επεσήμανε η γενική διευθύντρια του Vodafone Business, Κάτια Σταθάκη.

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά ενός μοναδικού μετεωρίτη «αποκρυπτογραφούν» Έλληνες επιστήμονες

λιμάνι ΠειραιάλιμάνιαΟΛΠVodafone