Τεχνολογία|17.06.2021 18:18

My Angels: Mια νέα, θετική προσέγγιση στον κόσμο των social media

Newsroom

Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο. Το lockdown έπληξε δισεκατομμύρια ανθρώπους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τις προτεραιότητές τους και να αμφισβητήσουν το status quo, ενώ την ίδια στιγμή ενίσχυσε τη σχέση μας με την τεχνολογία. Ποτέ πριν ο κόσμος δεν πέρασε περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη. Μια start up συνδυάζει αυτές τις δύο τάσεις με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το My Angels, το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως «Το Καλό Δίκτυο», ελπίζει να προσφέρει μια θετική εμπειρία και να ενθαρρύνει τους χρήστες να αφιερώσουν χρόνο σε πιο σημαντικές αλληλεπιδράσεις και όχι απλώς να ακολουθήσουν τα τελευταία trends. Στην «καρδιά» αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, κάθε χρήστης έχει τον δικό του φύλακα άγγελο που ενεργεί ως αγγελιοφόρος για να επικοινωνεί με άλλα άτομα ή απλώς για να μεταδίδει προσευχές και ευχές.

«Ο άγγελος είναι ένα σύμβολο που ξεπερνά  τα πολιτιστικά και κοινωνικά όρια», εξηγεί ο Duncan Hooper, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η έρευνα δείχνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανθρώπων, είτε είναι θρησκευόμενοι είτε όχι, πιστεύουν ότι οι άγγελοι τους παρακολουθούν».

Αντί να επικεντρώνεται σε έναν αλγόριθμο ενημερώσεων, όπως οι περισσότερες κοινωνικές πλατφόρμες, το My Angels θεωρείται ένα καταφύγιο από την πίεση και το χάος της καθημερινής ζωής. Λειτουργίες όπως η αποστολή κεριών ή καλών σκέψεων σε άλλους χρήστες δίνουν προτεραιότητα στα μηνύματα υποστήριξης σε σημαντικές στιγμές στη ζωή των φίλων και της οικογένειας.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημοσιεύσουν τις επιθυμίες τους δημοσίως και άλλοι μπορούν να συμμετάσχουν μαζί τους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους - είτε θέλουν να βρουν δουλειά είτε να συγκεντρώσουν χρήματα για έναν καλό σκοπό ή απλά να στείλουν καλή τύχη σε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο που αντιμετωπίζει μια πρόκληση.

«Όλα έχουν να κάνουν με την οικοδόμηση μιας κοινότητας θετικής διάθεσης και υποστήριξης», προσθέτει ο Hooper. Το My Angels έχει μια δύσκολη αποστολή, να ξεχωρίσει σε μια αγορά social media που έχει ήδη 4,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι αλλαγές που επέφερε η πανδημία έχουν ήδη επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε και διασκεδάζουμε για αυτό και δεν υπάρχει καταλληλότερη χρονική στιγμή για αυτή την αλλαγή και στο τοπίο των social media.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η νέα κατάθεση του συζύγου και το ρολόι της Καρολάιν

Αρση μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ

Ιταλία - Σοκάρει το βίντεο: 20 μαρτυρικά δευτερόλεπτα όταν το τελεφερίκ πάει σε συντριβή

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

πανδημίαsocial mediaΚορονοϊός