Τεχνολογία|10.09.2021 13:32

iPhone14 - Apple: Στις 14 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση

Newsroom

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κινητού τηλεφώνου της Apple, iPhone 14. Tην αποκάλυψη έκανε γνώριμος blogger τεχνολογίας και gadget ο οποίος διαβεβαιώνει πως αυτό είναι το νέο κινητό της Apple.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στον αύξοντα αριθμό των τηλεφώνων της Apple έχει σειρά το 13, η εταιρεία πολύ πιθανό να παραβλέψει το… γρουσούζικο νούμερο και να πάει απευθείας στο 14! Με αλλαγές στον σχεδιασμό, βελτιωμένη οθόνη και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία, το i-Phone 14 θα ποντάρει κυρίως στα νέα λειτουργικά που θα αξιοποιήσουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του.

Τα iPhone 14 θα περιλαμβάνουν ταχύτατο επεξεργαστή A15, και θύρα USB-C αντί της συνήθους τύπου Lightning. Σε ότι αφορά τα υλικά  το γύρω πλαίσιο του κινητού θα είναι από τιτάνιο, τα κουμπιά της έντασης του ήχου θα είναι στρογγυλά, όπως ήταν τα i-pPhone 4 και 5. Τα νέα κινητά της Apple αναμένεται να περιλαμβάνουν ένα iPhone 13 mini, ένα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Ερωτηματικά υπάρχουν για το αν η Apple σχεδιάζει να λανσάρει νέους φορτιστές που να προσφέρουν γρήγορη φόρτιση στα 25W (σ.σ. τώρα το μάξιμουμ είναι στα 20W). Προφανώς, δεν θα περιλαμβάνονται στη συσκευασία αλλά θα πωλούνται ξεχωριστά.

Επίσης, ορισμένοι αναλυτές περιμένουν τα νέα iPhone να υποστηρίζουν λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, δυνατότητα που προσφέρουν αρκετοί ανταγωνιστές. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στο iPhone να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει μία άλλη συσκευή ασύρματα.

Πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη της εμπορικής διάθεσης των νέων iPhone είναι η 24η Σεπτεμβρίου όσον αφορά τις ΗΠΑ και ορισμένες μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, κάτι που σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα χρειαστεί να περιμένουμε 2-3 εβδομάδες επιπλέον.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Πώς θα καθορίζονται οι τιμές των rapid test – Αναλυτικά το ΦΕΚ

Άνοιγμα Σχολείων: Οι τελικές οδηγίες για το πρώτο κουδούνι - Τα 14 SOS

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες

Τροχαίο στην Αθηνών – Κορίνθου: Δύο νεκροί

iPhone 14iPhoneApple