Πύραυλος της SpaceX μεταφέρει 4 αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
NewsroomΈνας πύραυλος Falcon 9 της SpaceX απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες, 3 Αμερικανούς και 1 Γερμανό, οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).
Η απογείωση έγινε στις 21:03 της Τετάρτης (τοπική ώρα).
Αυτή ήταν η τρίτη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη SpaceX για λογαριασμό της NASA.
Το Falcon-9 αποτελείται από τετραμελές πλήρωμα που θα μείνουν στον διεθνή διαστημικό σταθμό για 6 μήνες και θα λάβουν περισσότερα δεδομένα για το πώς το διάστημα επηρεάζει την ανάπτυξη τροφίμων για τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους, όπως η NASA και η ESA. Τα μέλη του πληρώματος είναι: ο Matthias Maurer, Γερμανός αστροναύτης της ESA και οι Αμερικανοί Thomas Marshburn, Raja Chari και Kayla Barron.
Οι τέσσερις αστροναύτες πρόκειται να φτάσουν στον διαστημικό σταθμό, σε τροχιά περίπου 250 μίλια (400 χλμ.) πάνω από τη Γη, το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μια πτήση περίπου 22 ωρών.
- Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
- Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
- Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της