Τεχνολογία|28.07.2022 22:52

Πώς αντέδρασε ο Mark Zuckerberg όταν υπάλληλος ρώτησε για τις ημέρες άδειας

Newsroom

Έξαλλος έγινε ο ιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζουκερμπεργκ όταν υπάλληλός του κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης τόλμησε να ρωτήσει εάν οι περικοπές θα επηρεάσουν τις ημέρες άδειας των εργαζομένων.Ο υπάλληλος έκανε την ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης, στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Meta αποκάλυψε τα σχέδιά του σχετικά με προβλεπόμενες περικοπές εργαζομένων με χαμηλή απόδοση.

«Ήταν φανερά εκνευρισμένος»

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίας, ο Ζούκερμπεργκ φέρεται να ήταν «εμφανώς νευριασμένος», όταν ένας υπάλληλος από το Σικάγο ρώτησε εάν τα «Meta Days», δηλαδή ο επιπλέον χρόνος αδείας που εισήχθη ως πλεονέκτημα για τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, θα συνεχιστεί το 2023.

«Εμ… εντάξει», είπε ο Ζούκερμπεργκ αφού άκουσε την προηχογραφημένη ερώτηση. «Δεδομένων των όσων έχω αναφέρει έως τώρα, μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε ποια είναι η αντίδρασή μου σε αυτό».

Σε κρίση η Meta: Περικοπές και πάγωμα προσλήψεων

Στην ίδια συνάντηση, ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι η Meta θα εφαρμόσει υψηλότερα πρότυπα για τους υπαλλήλους της και ότι θα κόψει τους δεσμούς με όσους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο όριο απόδοσης. «Ρεαλιστικά, πιθανότατα να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην εταιρεία που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Η Meta έχει παγώσει τις νέες προσλήψεις, όπως έχει κάνει και άλλες περικοπές, καθώς αντιμετωπίζει σημαντική ύφεση στην αγορά, ενώ παράλληλα έχει προβεί σε δαπανηρές επενδύσεις για το metaverse. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος.

Στη συνάντηση της 30ης Ιουνίου, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η Meta θα επιβραδύνει τα σχέδιά της για προσλήψεις μηχανικών κατά τουλάχιστον 30% φέτος, προσθέτοντας περίπου 6.000 ή 7.000 εργαζομένους αντί για τους 10.000 που προέβλεπε αρχικά. Ο CEO ανέφερε πως η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προβεί σε απολύσεις, όμως δεν τις είχε ακόμη αποκλείσει.

FacebookΜαρκ Ζάκεμπεργκειδήσεις τώρα