Τεχνολογία|06.09.2022 22:11

iPhone 14: Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια από την Apple – Τι να περιμένουμε από το νέο smartphone

Newsroom

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια από την Apple για το νέο iPhone 14 αύριο, Τετάρτη.

Με το σλόγκαν «far out», η παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα και social media της Apple.

Τι πρέπει να περιμένουμε από την Apple - Τα καλά και τα κακά νέα

Όπως κάνει κάθε χρόνο εδώ και περίπου μια δεκαετία, η Apple αναμένεται ευρέως να παρουσιάσει το τελευταίο της iPhone, το iPhone14.

Φημολογείται ότι θα παρουσιάσει ένα κινητό τηλέφωνο 6,7 ιντσών που δεν είναι μοντέλο Pro, δηλαδή θα έχει το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης, αλλά χωρίς την υψηλότερη τιμή, σύμφωνα με το CNN. Φήμες επίσης λένε ότι είναι πιθανό η Apple να παρατήσει το φθηνότερο μίνι iPhone της, ώστε να μην ανταγωνίζονται τις πωλήσεις του iPhone SE.

Το τελευταίο μοντέλο Pro θα είναι ελαφρώς λεπτότερο και η εγκοπή γύρω από το σύστημα της μπροστινής κάμερας θα απουσιάζει.

Τα καλά νέα που περιμένουν με ενθουσιασμό οι φίλοι του iPhοne είναι ότι η ποιότητα της κάμερας θα αναβαθμιστεί με το κινητό να μπορεί να τραβάει μακριές και νυχτερινές λήψεις και να μπορεί να τραβήξει βίντεο 8K. Αν τα καλά νέα επιβεβαιωθούν αύριο, αυτό θα είναι από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ποιότητα της κάμερας του iPhone μέχρι σήμερα.

Στα κακά νέα και σύμφωνα με τους αναλυτές η αύξηση της τιμής για το τελευταίο και μεγαλύτερο μοντέλο iPhone είναι δεδομένη. 

Υπενθυμίζεται ότι το κανονικό, μη μίνι iPhone 13 ξεκινά από 799 δολάρια, το iPhone 13 Pro ξεκινά από 999 δολάρια και το iPhone 13 Pro Max ξεκινά από 1.099 δολάρια. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν αύξηση της τιμής κατά 100 δολάρια τουλάχιστον για τα μοντέλα Pro και Pro Max.

Αλλά δεδομένης της πίεσης που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, πιστεύεται ότι και η Apple θα κάνει «ό,τι μπορεί ώστε η αύξηση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προσφέρει ελκυστικά μπόνους ανταλλαγής, προγράμματα δόσεων πληρωμής και άλλες προσφορές.

Παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό και άλλες οικονομικές αντιξοότητες, ο CEO της Apple, δήλωσε  ότι δεν υπάρχουν ακόμη "προφανείς ενδείξεις" μακροοικονομικών επιπτώσεων στις πωλήσεις iPhone. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είναι αλώβητος από την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος. Τους τελευταίους μήνες ανέφερε σχεδόν 11% μείωση στα κέρδη του σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό έρχεται επίσης εν μέσω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού που συνδέονται με την πολιτική μηδενικού κόστους της Κίνας.

Νέο Apple Watche και iOS 16 

Νέα μοντέλα Apple Watch αναμένεται να παρουσιαστούν την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου αλλά και να ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 16, της πολυδιαφημισμένης τελευταίας ενημέρωσης που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν τις οθόνες κλειδώματος των iPhone (όπως το Android) και θα διαθέτει ένα ανανεωμένο iMessage.

Τι να μην περιμένετε

Σύμφωνα με αναλυτές, η Apple δε θα κυκλοφορήσει νέα iPad ή Macbook τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Απίθανο να κάνει το ντεμπούτο του αύριο και το πολυαναμενόμενο AR headset της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραiPhoneApple