Τεχνολογία|29.09.2022 15:41

Μεγάλος κίνδυνος: Γιατί η Ευρώπη κινδυνεύει με μπλακ άουτ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Newsroom

Ορατός είναι ο κίνδυνος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη αν τον προσεχή χειμώνα οι περιορισμοί στην κατανάλωση ενέργειας και οι διακοπές ρεύματος διαταράξουν τη λειτουργία τμημάτων των δικτύων.

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές αερίου μέσω της κύριας διαδρομής, στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία, έχει αυξήσει τις πιθανότητες για έλλειψη ενέργειας.

Στη Γαλλία η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από το κλείσιμο πολλών πυρηνικών εργοστασίων για συντήρηση. Αξιωματούχοι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι φοβούνται πως ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία τις υποδομές τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο. Τέσσερα στελέχη του κλάδου ανέφεραν στο Reuters ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα υποστήριξης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, για να αντιμετωπίσουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για μπλακ άουτ στην κινητή τηλεφωνία.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες θα συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες διάσπαρτες στις επικράτειές τους κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που αναμεταδίδει το imerisia.gr.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που τροφοδοτούν για περίπου 30 λεπτά τις κεραίες.

Διαβάστε αναλυτικά για τον κίνδυνο μπλακ άουτ στις κεραίες κινητής των χωρών της ΕΕ στο imerisia.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φυσικό αέριοειδήσεις τώραΕυρώπηΡωσίακινητά τηλέφωνακινητή τηλεφωνίακινητό τηλέφωνο