Τεχνολογία|11.11.2022 23:48

Κατασκεύασε το Ιράν «διαστημικό» υπερηχητικό όπλο; Η Τεχεράνη λέει πως δεν θα πιάνεται από τα γνωστά αντιπυραυλικά συστήματα

Newsroom

Η Τεχεράνη έχει κατασκευάσει νέο υπερηχητικό οπλικό σύστημα, το οποίο μπορεί να παρακάμψει οποιοδήποτε αντιπυραυλικό σύστημα στον κόσμο υποστήριξε ο στρατηγός Amirali Hajizadeh, επικεφαλής της αεροδιαστημικής μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Όπως δήλωσε ο Ιρανός στρατηγός, ο νέος πύραυλος θα αναπτύσσει ταχύτητα ίση με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου και δεν θα μπορεί να αναχαιτιστεί από τα γνωστά αντιπυραυλικά συστήματα.

«Θα είναι άπιαστο στα γνωστά αντιπυραυλικά συστήματα»

Διεθνείς αναλυτές εικάζουν ότι η τεχνογνωσία για το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα του Ιράν, προήλθε από τη Ρωσία, η οποία έχει αναπτύξει μία μεγάλη γκάμα όπλων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, τεστ υπερηχητικών όπλων έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν και οι ΗΠΑ.

«Αυτός ο υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τις ασπίδες αεράμυνας», είπε ο Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. «Θα είναι σε θέση να παραβιάσει όλα τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας», είπε ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως θα χρειαστούν δεκαετίες για να αναπτυχθεί ένα σύστημα ικανό να το αναχαιτίσει. «Αυτός ο πύραυλος, που στοχεύει εχθρικά αντιπυραυλικά συστήματα, αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο άλμα γενεών στον τομέα των πυραύλων», πρόσθεσε.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΙράνπυραυλική άμυνα