Τεχνολογία|14.11.2022 21:46

Amazon: Απολύσεις 10.000 εργαζομένων από τον αμερικανικό κολοσσό - Ποιο τμήμα «αποψιλώνεται»

Newsroom

Μετά το Twitter και το Facebook και η Amazon σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 εργαζόμενους με τις περικοπές προσωπικού να ξεκινούν, στον αμερικανικό κολοσσό, από την τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι επικαλούνται πηγές με καλή γνώση της υπόθεσης.

Οι περισσότερες περικοπές αναμένεται να γίνουν στο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο και περιλαμβάνει τον ψηφιακό βοηθό Alexa. Περικοπές αναμένεται να γίνουν και στα τμήματα λιανικών πωλήσεων και διαχείρισης προσωπικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει επιπλέον ότι, για την ώρα, δεν έχει καθοριστεί ακριβώς ο συνολικός αριθμός των απολύσεων.

Οι ζημιές, στο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέρχονται σε πάνω από 5 δισ. δολάρια τον τελευταίο χρόνο ενώ η Amazon δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό του δημοσιεύματος. Σύμφωνα με τους Times, οι 10.000 απολύσεις αντιστοιχούν στο 3% του εταιρικού προσωπικού της εταιρείας η οποία, πρόσφατα, ανακοίνωσε «πάγωμα» όλων των προσλήψεων εργατικού δυναμικού για τους επόμενους μήνες.

Οι ανατιμήσεις συρρικνώνουν το εισόδημα των πελατών

Η είδηση έγινε γνωστή μερικές μόνο εβδομάδες μετά την εκτίμηση της εταιρείας για επιβράδυνση της ανάπτυξης κατά την εορταστική περίοδο όταν, κατά κανόνα, γίνονται και οι περισσότερες πωλήσεις. Σύμφωνα με τις αναφορές της ίδιας της Amazon, λόγω των ανατιμήσεων, το διαθέσιμο εισόδημα καταναλωτών και επιχειρήσεων έχει μειωθεί αισθητά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε, μέσω βιντεοκλήσης, την περικοπή πάνω από 11.000 θέσεων εργασίας – αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% του εργατικού της δυναμικού στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των εξόδων. Σε μείωση προσωπικού εσχάτως έχουν προχωρήσει και το Twitter, η Microsoft και το Snap.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

απολύσειςεργαζόμενοιAmazonειδήσεις τώραανατιμήσεις