Τεχνολογία|18.12.2022 18:36

Απίστευτο: Γονείς προσέλαβαν gamer για να κερδίσει τα παιδιά τους σε βιντεοπαιχνίδια και να τους… σπάσει τον «τσαμπουκά»

Newsroom

Ένας Κινέζος gamer έγινε πρόσφατα viral αφού ισχυρίστηκε ότι πληρώθηκε από τους γονείς τουλάχιστον δύο παιδιών για να τα νικήσει σε διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και να τους τσακίσει την αυτοπεποίθηση.

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι γενικά αρκετά ακίνδυνα αν παίζονται με μέτρο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις στις μέρες μας τα παιδιά παθιάζονται τόσο πολύ με αυτούς τους εικονικούς κόσμους που αρχίζουν να αγνοούν την πραγματική τους ζωή, το σχολείο, ακόμη και τις οικογένειές τους. Το να τα επαναφέρουν στο σωστό δρόμο μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση και πολλοί γονείς καταφεύγουν σε απελπισμένα μέτρα. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ορισμένοι γονείς εγγράφουν τα παιδιά τους σε στρατόπεδα στρατιωτικού τύπου, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν πιο ύπουλες τεχνικές, όπως η πρόσληψη εξειδικευμένων παικτών για να νικήσουν τα παιδιά τους στα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια και να τα πείσουν να τα σταματήσουν.

Ένας τέτοιος «δάσκαλος βιντεοπαιχνιδιών» αποκάλυψε πρόσφατα ότι πληρώθηκε από τους γονείς ενός νεαρού παίκτη για να τον… διαλύσει στο αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι και να τον κάνει να αμφισβητήσει τις πραγματικές του ικανότητες. Σύμφωνα με το Star Video, οι γονείς του νεαρού αγοριού είπαν ότι ήταν υπόδειγμα μαθητή και υπάκουο παιδί μέχρι την τέταρτη τάξη, μετά από την οποία τα βιντεοπαιχνίδια τον άλλαξαν εντελώς.

Το αγόρι πλέον αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο του στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης και να συντηρεί τον εαυτό του κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να το δεχτούν αυτό, αλλά ούτε και να τον μεταπείσουν, οπότε αποφάσισαν να βάλουν κάποιον άλλο να τον πείσει.

Πρώτα τον κούρασε και μετά τον συνέτριψε

Δεν είναι σαφές πώς οι γονείς ήρθαν σε επαφή με τον «επαγγελματία παίκτη», αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι συμφώνησαν να τον πληρώσουν την αμοιβή του των 50 γιουάν (7,2 δολάρια) ανά ώρα για να προκαλέσει τον γιο τους στο αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι και να συντρίψει εντελώς την εμπιστοσύνη του στις ικανότητές του. Ο ανώνυμος gamer δημοσίευσε μάλιστα screenshots της συνομιλίας του με τους γονείς του αγοριού ως αποδεικτικά στοιχεία.

Ο έμπειρος παίκτης δήλωσε ότι έπαιξε με το αγόρι πέντε παιχνίδια επί πέντε ώρες. Στο πρώτο παιχνίδι πήρε το χρόνο του, προσπαθώντας να κουράσει τον αντίπαλό του, και στη συνέχεια τον συνέτριψε στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονιών του. Τα παιχνίδια ήταν προφανώς τόσο μονόπλευρα που το αγόρι δεν ήθελε να παίξει άλλο, και η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του ως παίκτη κλονίστηκε αρκετά ώστε οι γονείς του κατάφεραν να τον πείσουν ότι πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις σπουδές του για να χτίσει το μέλλον του.

Ο δάσκαλος των βιντεοπαιχνιδιών ισχυρίστηκε ότι μέχρι στιγμής είχε βοηθήσει δύο οικογένειες να ανακτήσουν τα εθισμένα στα παιχνίδια παιδιά τους, νικώντας τα στα αγαπημένα τους παιχνίδια και συντρίβοντας την αυτοπεποίθησή τους. Πρόσθεσε ότι αυτό του έδινε ένα αίσθημα ολοκλήρωσης...

παιχνίδιαδιαδικτυακό παιχνίδιειδήσεις τώραβιντεοπαιχνίδιgamers