Τεχνολογία|21.01.2023 20:23

Ρομπότ σμιλεύει αριστοτεχνικά αγάλματα: «Το 1% του ανθρώπινου αγγίγματος κάνει τη διαφορά»

Newsroom

Ρομποτική μηχανή που σμιλεύει αγάλματα εφηύρε η ιταλική start-up «Robotor».Ο ιδρυτής της Robotor, Τζάκομο Μάσσαρι υποστηρίζει ότι τα μαρμάρινα αγάλματά που κατασκευάζει η μηχανή του μπορούν να συναγωνιστούν αυτά σμιλεύονται από ανθρώπινα χέρια.

«Είμαστε κοντά στο 99%. Αλλά είναι το ανθρώπινο άγγιγμα που εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό το 1% είναι πολύ σημαντικό»,  είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Futurism.

Ο Μασσάρι επεσήμανε ότι «η τεχνολογία που δίνουν τα ρομπότ δεν κλέβει τη δουλειά των ανθρώπων, αλλά τη βελτιώνει», λαμβάνοντας υπόψη τη δεξιοτεχνία με την οποία έχει κατασκευαστεί μια μορφή τέχνης που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

«Το λατομικό υλικό μπορεί πλέον να μετατραπεί, ακόμη και κάτω από ακραίες συνθήκες, σε ένα σύνθετο έργο με τρόπο που κάποτε θεωρούνταν αδιανόητο. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή γλυπτικής, που δεν αποτελείται πλέον από σπασμένες πέτρες, σμίλες και σκόνη, αλλά από σάρωση, σύννεφα σημείων και σχέδιο»,  αναφέρει η εταιρεία στην επίσημη σελίδα της.

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι τη διείσδυση της ρομποτικής στη γλυπτική. «Κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε να δουλεύουμε με τα χέρια μας. Ελπίζω ότι ορισμένες γνώσεις να παραμένουν πάντα, αν και όσο προχωράμε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τη διατηρήσουμε», δήλωσε ο γλύπτης του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας, Lorenzo Calcinai (Λορέντζο Καλσινάι).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραάγαλμαγλυπτικήρομπότ