Τεχνολογία|02.02.2023 22:44

«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο TikTok που οδήγησε δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο

Newsroom

Ένα ακόμη επικίνδυνο challenge έχει γίνει μόδα στο TikTok και έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία. Το «Tranq Challenge», όπως ονομάζεται, καλεί τα παιδιά να πάρουν ηρεμιστικά και να προσπαθήσουν να μείνουν ξύπνια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

15 παιδιά στο νοσοκομείο στο Μεξικό

Ειδικότερα, στο Γκουαναχουάτο του Μεξικού 15 παιδιά που πήραν μέρος στο «Tranq Challenge» κατέληξαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μαθητές κατανάλωσαν ηρεμιστικά και αναμετρήθηκαν για το ποιος θα καταφέρει να μείνει ξύπνιος για περισσότερη ώρα. Όλα τα παιδιά, ήταν ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών.

Ο δήμαρχος στο Γκουαναχουάτο προέτρεψε τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media. «Κατά κανόνα, μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς στα social media» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες, αξιωματούχος των ΗΠΑ ζήτησε από τους γονείς να απομακρύνουν εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα social media.

 

Προειδοποίηση για το «Tranq Challenge»

Οι αξιωματούχοι εκφράζουν τους φόβους τους πως ορισμένα παιδιά μπορεί να αγοράσουν τα συγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή. Τα φάρμακα αυτά επιβραδύνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ισχυρότερη κοινή παρενέργεια είναι η έντονη υπνηλία. Αν όμως κάποιος κάνει υπερβολική χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό, σε πόνους στο στήθος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιληπτικές κρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.

Σε ακραίες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή και να πεθάνει. Και αυτό επειδή η αναπνοή του ατόμου επιβραδύνεται τόσο πολύ που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηρεμιστικάTikTokνοσοκομείοειδήσεις τώρα