Τεχνολογία|04.04.2023 13:19

Twitter: Μια καθυστερημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα η κίνηση του Ίλον Μασκ να αφαιρέσει το μπλε πουλί;

Newsroom

Ως μια καθυστερημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα χαρακτηρίζει η Guardian την αλλαγή του συμβόλου του Twitter που έκανε ο Ίλον Μασκ, ο οποίος έβγαλε το μπλε πουλί και έβαλε στη θέση του το λογότυπο ενός δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

Τη Δευτέρα,  οι χρήστες παρατήρησαν ότι το λογότυπο στην αρχική σελίδα και την οθόνη φόρτωσης του Twitter είχε αντικατασταθεί με την εικόνα shiba inu που σχετίζεται με το κρυπτονόμισμα Dogecoin memecoin.

Ο δισεκατομμυριούχος που αγόρασε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε στο Twitter ένα meme για την αλλαγή.

Ο Μασκ δεν εξήγησε τον λόγο για την κίνηση αυτή, ωστόσο ορισμένοι χρήστες υπέθεσαν ότι επρόκειτο για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο που η εταιρεία δεν μπόρεσε να κάνει εγκαίρως την 1η του μήνα.

Η κίνηση αυτή ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ζήτησε από δικαστήριο στις ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του επενδυτές του Dogecoin για 258 δισ. δολάρια.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο Ιούνιο ότι σύμφωνα με την αγωγή, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο Μασκ γνώριζε ότι από το 2019 το κρυπτονόμισμα δεν είχε καμία αξία, αλλά το προώθησε για να κερδίσει από τις συναλλαγές του.

«Ο Μασκ χρησιμοποίησε το βάθρο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για να χειραγωγήσει το σύστημα πυραμίδας Dogecoin για κέρδος, έκθεση και διασκέδαση», αναφέρει η καταγγελία.

Με την αλλαγή του λογότυπου του Twitter, η αξία του Dogecoin έκανε άλμα από τα 0,079 δολάρια, στα 0,094 δολάρια , την υψηλότερη τιμή που είχε το νόμισμα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μένει να δούμε εάν πρόκειται όντως για μια πρωταπριλιάτικη φάρσα που έκανε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη αλλά και πότε το μπλε πουλί θα ξαναπάρει τη θέση του. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠρωταπριλιάTwitterκρυπτονομίσματαElon Muskφάρσα