Τεχνολογία|12.03.2019 17:45

Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα νέα Huawei P30 και Huawei P30 Pro

Newsroom

Η επίσημη παρουσίαση των Huawei p30 και Huawei p30 pro αναμένεται να γίνει στις 26 Μαρτίου στο Παρίσι, ωστόσο ήδη κάποια από τα χαρακτηριστικά του έχουν διαρρεύσει.

Το βασικό χαρακτηριστικό που αναμένεται να κάνει την διαφορά είναι οι φωτογραφικές δυνατότητες των νέων μοντέλων του κινεζικού κολοσσού. Στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των συσκευών, η εταιρεία δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ορισμένες από τις καινοτομίες που θα έχει η κάμερα: θα δούμε εντυπωσιακή λειτουργία zoom (5x οπτικό και 10x υβριδικό χωρίς απώλειες), αλλά όπως υποστηρίζει το techgear.gr φαίνεται ότι η λήψη τους δεν προέρχεται από τα smartphones.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο κινέζικο δίκτυο Weibo και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φανερό ότι έχει γίνει λήψη από DSLR (π.χ. το ηφαίστειο και ο σκιέρ), και μάλιστα έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν ως stock εικόνες στο Getty.

Όπως και να έχει, αυτά είναι όσα γνωρίζουμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Huawei P30 Pro

Το μεγάλο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με οθόνη 6.5'' OLED με «notch drop» και κυρτές γωνίες, ενώ το μέγεθός του θα είναι παρόμοιο με το Mate 20 Pro. Ο επεξεργαστής αναμένεται να είναι ο Kirin 980 SoC, ενώ η RAM του θα ανέρχεται στα 12GB. In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9.1 θεωρούνται σίγουρα.

Όσον αφορά τις κάμερες, οι φήμες λένε για τετραπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 38 MP της Sony, που θα φέρει σημαντική βελτίωση στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, έναν με ευρυγώνιο φακό, έναν περισκοπικό και έναν αισθητήρα ToF για 3D και AR.

Huawei P30

Το μικρό μοντέλο θα μοιάζει και αυτό εξωτερικά με τον προκάτοχό του P20, με οθόνη OLED 6.1'' και «notch drop». Ο επεξεργαστής του αναμένεται να είναι ο Kirin 980 SoC, 8GB RAM,θα διαθέτει ακόμα in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9.1. Εδώ οι κάμερες θα είναι τρεις. Μια  40MP (κύριος φακός) + 20MP (ευρυγώνιος φακός) + 8MP (τηλεφακός 3x οπτικό zoom).

Huaweismartphones