Τεχνολογία|31.05.2023 16:10

Τελικά υπάρχουν; Η NASA παρουσιάζει για πρώτη φορά έκθεση με τα ευρήματά της για τα UFO – Πού θα δείτε LIVE την ενημέρωση

Newsroom

Επιτροπή της NASA που συγκροτήθηκε πέρυσι για να μελετήσει αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη ενημέρωβση για τα ευρήματά της.

Η σημερινή ενημέρωση, που είναι προγραμματισμένη για τις 17.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδαςαναμένεται να διαρκέσει πάνω από 4 ώρες, θα γράψει ιστορία καθώς είναι η πρώτη φορά που η NASA θα παρουσιάσει τέτοιου είδους στοιχεία στο κοινό.

Η μελέτη της NASA αφορά έρευνα με βάση το Πεντάγωνο για τα αγνώστου προέλευσης ιπτάμενα αντικείμενα τα λεγόμενα UAPs, που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια από την στρατιωτική αεροπορία και αναλύθηκαν από αξιωματούχους της αμερικανικής άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών.

Η NASA είχε δεσμευτεί ότι τα ευρήματα της επιτροπής θα δοθούν στη δημοσιότητα «με βάση τις αρχές της NASA για διαφάνεια, ειλικρίνεια και επιστημονική ακεραιότητα».

Αλλά επίσης είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για εξωγήινη ζωή στο σύμπαν, αν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τρέχον, περιορισμένο, σύνολο δεδομένων καθιστά δύσκολη τη σύνταξη οριστικών επιστημονικών αποτελεσμάτων. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ιπτάμενα αυτά αντικείμενα έχουν εξωγήινη προέλευση», δήλωσε η NASA πέρσι τον Ιούνιο, όταν ανακοίνωσε τον σχηματισμό της ομάδας.

Σημειώνεται ότι η ανακάλυψη χιλιάδων εξωπλανητών (μερικών με πιθανώς φιλόξενες συνθήκες για ζωή), οι συνεχιζόμενες σε όλη τη Γη αναφορές για θεάσεις ανεξήγητων αντικειμένων ή φαινομένων στον ουρανό και η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά σχετικών βίντεο από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση και το ενδιαφέρον για το ζήτημα των UFO/UAP.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραNASAUFOεξωγήινη ζωή