Τεχνολογία|13.06.2023 12:42

Ο Ζούκενμεργκ ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Twitter - Νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τη Meta

Newsroom

Μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιστεί το Twitter ετοιμάζει η Meta, η θυγατρική της Facebook, σύμφωνα με το BBC.

Το νέο δίκτυο θα επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν λογαριασμούς με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι στο Instagram, την εφαρμογή της Meta. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να φέρουν νέους ακολούθους από άλλες πλατφόρμες όπως το Mastodon.

Μπορεί και μέχρι τα τέλη Ιούνη

Αν και η πλατφόρμα βρίσκεται υπό ανάπτυξη η νέα εφαρμογή θα κυκλοφορήσει σύντομα, ίσως και στα τέλη Ιουνίου ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πάρει ήδη μια πρώτη γεύση του πως θα μοιάζει η εφαρμογή ενώ φωτογραφίες διέρρευσαν.

«Εξερευνούμε ένα νέο ξεχωριστό αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για διαμοιρασμό νέων μέσω κειμένου. Θεωρούμε πως υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί περιεχομένου και τα δημόσια πρόσωπα θα μπορούν να μοιράζονται νέα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta.

Το δίκτυο – το οποίο ονομάζεται προσωρινά P92 – θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγαλύτερος αντίπαλος του Twitter του Ίλον Μασκ από το BlueSky ή το Mastodon. Αν το 25% των χρηστών του Instagram πειστεί να χρησιμοποιήσει το P92, τότε αυτόματα η πλατφόρμα θα γίνει μεγαλύτερη από τον βασικό της ανταγωνιστή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Facebookinstagramειδήσεις τώραTwittermeta