Τεχνολογία|26.07.2023 22:57

Απόστρατος αξιωματικός σε Κογκρέσο για τα UFO: Οι ΗΠΑ γνώριζαν για μη ανθρώπινη δραστηριότητα από τη δεκαετία του 30

Newsroom

Οι ΗΠΑ αποκρύπτουν ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα που ανακτά και αντιστρέφει την κατασκευή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (UFO), κατέθεσε την Τετάρτη στο Κογκρέσο ένας πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας. Το Πεντάγωνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του.

Η πολυαναμενόμενη κατάθεση του συνταξιούχου ταγματάρχη Ντέιβιντ Γκρας ενώπιον της υποεπιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν η τελευταία εξόρμηση του Κογκρέσου στον κόσμο των UAPs - ή «αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων», που είναι ο επίσημος όρος που χρησιμοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση αντί για UFOs. Ενώ η μελέτη των μυστηριωδών αεροσκαφών ή αντικειμένων συχνά προκαλεί συζητήσεις για εξωγήινους και «μικρά πράσινα ανθρωπάκια», οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι τα τελευταία χρόνια έχουν πιέσει για περισσότερη έρευνα ως θέμα εθνικής ασφάλειας λόγω ανησυχιών ότι οι θεάσεις που παρατηρούνται από πιλότους μπορεί να συνδέονται με αντιπάλους των ΗΠΑ.

Ο Γκρας δήλωσε ότι του ζητήθηκε το 2019 από τον επικεφαλής μιας κυβερνητικής ομάδας εργασίας για τα UAPs να εντοπίσει όλα τα άκρως απόρρητα προγράμματα που σχετίζονται με την αποστολή της ομάδας εργασίας. Εκείνη την εποχή, ο Γκρας είχε αποσπαστεί στο Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, την υπηρεσία που διαχειρίζεται τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ.

«Ενημερώθηκα κατά τη διάρκεια των επίσημων καθηκόντων μου για ένα πρόγραμμα ανάκτησης συντριβών UAP και αντίστροφης μηχανικής πολλών δεκαετιών, στο οποίο μου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε πληροφορίες για εξωγήινη ζωή, ο Γκρας είπε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα γνώριζαν για «μη ανθρώπινη» δραστηριότητα από τη δεκαετία του 1930.

Αρνείται τα πάντα το Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Γκρας περί συγκάλυψης. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Σου Γκάου δήλωσε ότι οι ερευνητές δεν έχουν ανακαλύψει «καμία επαληθεύσιμη πληροφορία που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς ότι υπήρξαν στο παρελθόν ή υπάρχουν σήμερα προγράμματα σχετικά με την κατοχή ή την αντίστροφη μηχανική εξωγήινων υλικών». Η δήλωση δεν ασχολήθηκε με τα UFO που δεν είναι ύποπτα ότι είναι εξωγήινα αντικείμενα.

Ο Γκρας λέει ότι έγινε πληροφοριοδότης μετά την ανακάλυψή του και ότι αντιμετώπισε αντίποινα επειδή βγήκε μπροστά. Αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος σχετικά με τις τακτικές αντιποίνων, επικαλούμενος έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Ήταν πολύ βίαιες και πολύ ατυχείς κάποιες από τις τακτικές που χρησιμοποίησαν για να με πλήξουν τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά», δήλωσε.

UFOεξωγήινοιεξωγήινη ζωήΚογκρέσοειδήσεις τώρα