Τεχνολογία|20.03.2019 15:26

Νέο πρόστιμο στην Google... 1,4 δισ. ευρώ από την ΕΕ

Newsroom

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) επέβαλλαν στην Google πρόστιμο, με το αστρονομικό ποσό ύψους 1,49 δισεκατομμυρίων Ευρώ για τις παράνομες διαφημιστικές της πρακτικές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που αφορά το διαφημιστικό της τμήμα AdSense, η Επιτροπή κατηγορεί την Google ότι επέβαλε έναν αριθμό περιοριστικών όρων στα συμβόλαια που συνήψε με τρίτους διαδικτυακούς ιστοτόπους (όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες), εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις στους ιστοτόπους αυτούς.

Η επίτροπος της Κομισιόν για θέματα ανταγωνισμού Μαργκαρέτε Βεστάγκερ με δημοσίευσή της στο tweeter, ανακοίνωσε πως η ΕΕ επέβαλλε το ιλιγγιώδες αυτό πρόστιμο στον αμερικανικό κολοσσό για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στον τομέα της διαφήμισης. Πρόκειται για το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλεται στη Google τα τελευταία τρία χρόνια.

T

Με τον να μην επιτρέπει στους αντιπάλους της να εμφανίζονται στην online αναζήτηση διαφημίσεων, η Google περιορίζει την επιλογή των καταναλωτών, τη διάδοση καινοτόμων προϊόντων και τις δίκαιες τιμές στην αγορά.

Πέρυσι, η αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,34 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google, ενώ το 2017 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ για παρεμπόδιση των ανταγωνιστών της από τους δικτυακούς τόπους σύγκρισης αγορών.

Ευρωπαϊκή Ένωσηgoogleπρόστιμο