Τεχνολογία|12.09.2023 15:00

iPhone 15: Θέμα ωρών τα αποκαλυπτήρια - Οι δύο μεγάλες αλλαγές που αναμένεται να δούμε - Πώς να παρακολουθήσετε live το Apple Event

Newsroom

Θέμα ωρών τα αποκαλυπτήρια του iPhone15, καθώς η ετήσια εκδήλωση της Apple που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, αναμένεται στις 20:00, ώρα Ελλάδας. Το μεγάλο event φέτος ονομάζεται «Wonderlust» και κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιαστούν τέσσερα διαφορετικά μοντέλα: τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Η Apple, όπως κάθε χρονιά, θα αποκαλύψει και τα επόμενα Apple Watch. Μάλιστα, το iPhone 15 αναμένεται να σηματοδοτήσει τη μετάβαση της Apple σε φορτιστή USB-C.

Τα τέσσερα μοντέλα

Τέσσερα μοντέλα αναμένεται να συμπεριληφθούν φέτος στη σειρά iPhone 15: δύο στάνταρ μοντέλα, τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, και δύο μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφών, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανταποκριτή τεχνολογίας του Bloomberg Mark Gurman, ο οποίος έχει αναφέρει με ακρίβεια τα σχέδια της Apple για τα προϊόντα της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι πιθανό να αφορούν τη σειρά iPhone 15 Pro, αλλά υπάρχει ομοφωνία των αναλυτών ότι μια σημαντική αλλαγή που αναμένεται να έρθει και στα τέσσερα μοντέλα είναι η διακοπή της σύνδεσης Lightning της Apple και η καθιέρωση της φόρτισης USB-C, όπως μεταδίδει το Business Insider.

iPhone 15: Πότε θα κυκλοφορήσει

Η ετήσια εκδήλωση της Apple για τα προϊόντα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Αναμένεται να λανσάρει τη σειρά iPhone 15, η οποία θα μπορούσε να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας «γύρω στις 22 Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Gurman.

iPhone 15: Η τιμή

Αν και τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus δεν αναμένεται να δουν αυξήσεις τιμών σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τα δύο high-end μοντέλα είναι πιθανό να αυξηθούν στην τιμή σε σχέση με τους προκατόχους τους, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Λόγω ενός πιο ανθεκτικού σχεδιασμού από τιτάνιο με λεπτότερα πλαίσια, η τιμή εκκίνησης για το iPhone 15 Pro αναμένεται να αυξηθεί κατά 100 δολάρια, δηλαδή να πάει στα 1.099 δολάρια, ενώ η τιμή του iPhone 15 Pro Max θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 200 δολάρια, με προβλεπόμενη τιμή εκκίνησης τα 1.199 ή 1.299 δολάρια, λέει ο αναλυτής της Barclays, Tim Long.

Οι κάμερες

Ολόκληρη η σειρά iPhone 15 αναμένεται να διαθέτει βασική κάμερα 48 megapixel, αναφέρει το ITHome (μέσω του The Verge). Η κεντρική κάμερα θα έχει νέο σχεδιασμό που θα επιτρέπει καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max αναμένεται να έχουν νέους φακούς ultrawide και zoom με περισσότερα megapixel από τις τρέχουσες εκδόσεις των 12 megapixel της σειράς iPhone 14 Pro, σύμφωνα με τον Gurman.

Η ζωή της μπαταρίας

Το iPhone 15 αναμένεται να διαθέτει έως και 15% μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, αναφέρει το ITHome. Το ITHome αναφέρει ότι το βασικό μοντέλο iPhone 15 θα έχει αυτό το ποσοστό, ενώ τα iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα έχουν αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας κατά 12%, 12% και 11% αντίστοιχα.

Η αλλαγή στο κουμπί για το «Αθόρυβο»

Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple αναμένεται να αντικαταστήσει τον παραδοσιακό διακόπτη ring/silent του iPhone με ένα ρυθμιζόμενο κουμπί «Action» στα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Ο φορτιστής USB-C

Εκτιμάται ευρέως ότι ολόκληρη η σειρά iPhone 15 θα εγκαταλείψει την αποκλειστική υποδοχή Lightning της Apple για χάρη μιας θύρας USB-C.

Τα μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Max αναμένεται να αποκτήσουν ταχύτητα USB 3.2, ενώ τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus αναμένεται να έχουν ταχύτητα USB 2.0 ισοδύναμη με Lightning, αλλά σε μορφή USB-C, αναφέρει ο Ming-Chi Kuo.

iPhone 15: Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/9), η Ελλάδα ανήκει στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας των iPhone 15 και έτσι πρόκειται να φτάσουν στη χώρα μας στις 22 Σεπτεμβρίου.

LIVE το Apple Event

iPhoneκινητά τηλέφωναAppleειδήσεις τώρα