Τεχνολογία|14.09.2023 17:00

Live streaming οι ανακοινώσεις της NASA για τα UFO

Newsroom

Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης UFO της NASA αποκαλύπτει τα ευρήματα έκθεσης για τα UFO ή «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα» (UAP), όπως αποκαλούνται επισήμως.

Η υπηρεσία ανέθεσε σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων το 2022 να εξετάσει δεδομένα που σχετίζονται με τα μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP), έναν νέο όρο για τα UFO που περιλαμβάνει πλέον ανώμαλα αντικείμενα ή γεγονότα στον ουρανό, υποβρύχια ή στο διάστημα που δεν μπορούν να αναγνωριστούν άμεσα. Τώρα, η ομάδα δημοσιεύει την πρώτη της έκθεση, η οποία θα προσφέρει προτάσεις στη NASA σχετικά με τον τρόπο καλύτερης συλλογής και ανάλυσης δεδομένων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξήγηση της φύσης και της προέλευσης των UAP. Η υπηρεσία σπεύδει να σημειώσει ότι η έκθεση «δεν αποτελεί ανασκόπηση ή αξιολόγηση προηγούμενων μη αναγνωρίσιμων παρατηρήσεων», σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA που ανακοινώνει την ενημέρωση.

Η 16μελής ομάδα μελέτης του UAP της NASA περιλαμβάνει τον πρώην αστροναύτη Σκοτ Κέλι, μια μεγάλη ποικιλία επιστημονικών εμπειρογνωμόνων από τον ακαδημαϊκό χώρο, την αεροδιαστημική και αεροπορική βιομηχανία και έναν επιστημονικό δημοσιογράφο.

Η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης UAP της NASA έχει ήδη πραγματοποιήσει μία δημόσια συνάντηση, στις 31 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η ομάδα εμπειρογνωμόνων συζήτησε σε μεγάλο βαθμό τρόπους με τους οποίους μπορούν να συλλεχθούν καλύτερα δεδομένα για να διαλυθεί ένα μέρος του μυστηρίου που περιβάλλει την UAP. Ένα κοινό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάγκη για περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες. Η σημερινή έλλειψη δεδομένων για τον UAP οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι δυνατότητες πολλών από τους προηγμένους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και τον στρατό των ΗΠΑ παραμένουν απόρρητες.

Παρά την έλλειψη οριστικών δεδομένων, ο Νταν Έβανς της NASA τόνισε στη συνάντηση της 31ης Μαΐου ότι η μελέτη ενός θέματος όπως το UAP εντάσσεται στο επιστημονικό αντικείμενο της υπηρεσίας. «Πρώτα απ' όλα, μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε την κατανόηση του κόσμου γύρω μας», δήλωσε ο Evans. «Αυτή η εργασία είναι στο DNA μας».

Το θέμα των UAP/UFO έχει συζητηθεί συχνά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούλιο, δύο πρώην στρατιωτικοί αεροπόροι των ΗΠΑ έδωσαν μαρτυρία σχετικά με συναντήσεις με παράξενα αντικείμενα που συνέβησαν σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ένας τρίτος μάρτυρας στην ακρόαση, ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του Πενταγώνου και βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Γκρας, δήλωσε στην υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εθνική ασφάλεια στα σύνορα και τις εξωτερικές υποθέσεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκρύπτει την ύπαρξη ενός «προγράμματος ανάκτησης και αντίστροφης μηχανικής συντριβής UAP πολλών δεκαετιών» και ότι «βιολογικά προϊόντα ήρθαν με ορισμένες από αυτές τις ανασύρσεις».

ΑΤΙΑNASAειδήσεις τώραUFOεξωγήινοι