Τεχνολογία|15.09.2023 20:10

Υπάρχει ζωή εκεί έξω; Τι απαντά για το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι γνωστός Έλληνας επιστήμονας

Newsroom

Υπάρχει ζωή εκεί έξω; Στην επικαιρότητα βρίσκεται και πάλι αυτό το ερώτημα, για το οποίο οι επιστήμονες αναζητούν μια απάντηση για αυτό καθώς και τις θεάσεις UFO

Ο Σταμάτης Κριμιζής, επόπτης Κέντρου Διαστημικών Ερευνών δεν είπε «ναι» ή «όχι» αλλά ανέφερε στην ΕΡΤ πως «η NASA θα είναι απόλυτα διαφανής σε όσα βρει με τους δορυφόρους της».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νταν Έβανς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA ότι θέλουν να διαχωρίσουν τα γεγονότα από τη φαντασία, ο κ. Κριμιζής εξέφρασε την άποψη ότι η NASA, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο, δεν αποκρύπτει στοιχεία.

«Υπάρχει ένας στόλος διαστημοπλοίων της ΝΑΣΑ που παρακολουθεί τη Γη, αλλά θα χρησιμοποιήσει και δεδομένα από ιδιωτικές εταιρείες όπως το Maxar που παρουσιάζει εικόνες από όλη τη Γη» ο Έλληνας ερευνητής.

Υπάρχει άλλη Γη; 

Στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ο επιστήμονας έλαβε την ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή στο διάστημα ζωή από άλλο είδος. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν γύρω στα 40 δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη.

Και όπως είπε, «όταν βάλουμε αυτούς τους αριθμούς, μαζί με όλα αυτά και προσθέσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν και 2 τρισεκατομμύρια γαλαξίες, φτάνουμε σε πιθανότητες με έναν αριθμό με είκοσι μηδενικά. Η πιθανότητα να υπάρχει άλλη μια Γη σε ένα από αυτούς τους γαλαξίες είναι σχεδόν 100%, αλλά είναι οι αποστάσεις τέτοιες που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα».

ειδήσεις τώραΓηUFOεξωγήινη ζωήεξωγήινοιπλανήτης