Τεχνολογία|21.09.2023 07:20

Nova: Λανσάρει αποκλειστική 5G συσκευή και συνεχίζει το επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ

Μαρία Λιλιοπούλου

Το επενδυτικό της πλάνο ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ συνεχίζει να υπηρετεί η Nova, η οποία είδε έκρηξη νέων συνδέσεων το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας με αφορμή το λανσάρισμα της πρώτης «δικής» της συσκευής κινητού τηλεφώνου, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει ωστόσο ότι όλα αυτά γίνονται σε ένα δυσχερές οικονομικό κλίμα με μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού και χωρίς την έγκριση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που είχε ζητήσει μετ΄επιτάσεως ο κλάδος.

«Πονά πολύ το θέμα του πληθωρισμού. Δεν υπάρχει βούληση να αλλάξει κάτι και αυτό νομίζω πως είναι εις βάρος του κλάδου και των υποδομών και τελικά εις βάρος της χώρας μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος συμπληρώνοντας πως «τα κόστη συνεχίζουν να ανεβαίνουν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η Nova κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία και στη συνδρομητική τηλεόραση με ισχυρή αύξηση συνδρομητών, η οποία φαίνεται να οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην τιμολογιακή της πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2023, η Nova και η Wind ένωσαν πόρους και τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν τη νέα Nova. Οπως ειπώθηκε, η Nova προχωρά το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, με τα 400 εκατομμύρια να έχουν ήδη επενδυθεί. «Με την υποστήριξη της κλίμακας και της τεχνογνωσίας του Ομίλου United Group, ο οποίος έχει επενδύσει 1,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα καθιστώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή στη χώρα, η Nova αναβαθμίζει συνεχώς το 5G δίκτυό της, επεκτείνει το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζει το διεθνές και εγχώριο περιεχόμενό της».

Αναφορικά με τη συνδρομητική βάση της εταιρείας, ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, CMO της Nova σημείωσε ότι στο α’ εξάμηνο της φετινής χρονιάς οι «καθαρές» νέες συνδέσεις της Nova στην κινητή τηλεφωνία έφθασαν στις 76.600 με την εταιρεία να λαμβάνει το σύνολό τους.

Στη συνδρομητική τηλεόραση, η Nova απέσπασε το 60% των καθαρών νέων συνδέσεων, που ανέρχονται σε 38.000 με αποτέλεσμα η συνολική πελατειακή βάση να φθάνει τις 425.000.

Στη σταθερή τηλεφωνία το μερίδιο της Nova έχει διαμορφωθεί στο 26% και η πελατειακή της βάση αριθμεί συνολικά 1,2 εκατομμύρια συνδέσεις.

Σε επίπεδο επενδύσεων μεγάλη έμφαση δίνεται και στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περί τις 190.000 γραμμές, οι οποίες θα φτάσουν τις 250.000 στο τέλος του έτους και εκτιμάται ότι θα έχουν ανέλθει στις 500.000 στο τέλος του 2024.

Η νέα συσκευή

Την Τετάρτη η εταιρεία παρουσίασε το Nova 5G Smartphone, το οποίο θα πωλείται στην τιμή των 165 ευρώ, ενώ θα έχει 3 χρόνια εγγύηση. Τα χαρακτηριστικά της συσκευής που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την κινεζική ΖΤΕ, περιλαμβάνουν οθόνη 6,52 ιντσών HD+, διπλή κύρια κάμερα 50 megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μνήμη RAM 4GB και υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου.

Η συσκευή θα διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του προγράμματος Unlimited All.

Κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων εννέα μηνών, ο κ. Αναγνωστάκος σημείωσε: «Πριν από εννέα μήνες, παρουσιάσαμε τη Νέα Nova, με πελατοκεντρική προσέγγιση δεσμευόμενοι για αναβαθμισμένες υπηρεσίες με προσιτές τιμές και διαφάνεια. Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την προσέγγιση μας να αποδίδει καρπούς με τη Nova να γίνεται ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση στην χώρα».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος υπογράμμισε: «Η Nova προχωρά με το επενδυτικό σχέδιο των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξάνοντας την πελατειακή της βάση, αναβαθμίζοντας τις υποδομές 5G, επεκτείνοντας το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της. Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας, συμβάλλοντας παράλληλα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

ειδήσεις τώρακινητό τηλέφωνοNova