Τεχνολογία|19.10.2023 17:34

Προειδοποίηση από FAA: Προσοχή στα συντρίμμια δορυφόρων που πέφτουν στη Γη! Είναι δυνητικά θανατηφόρα

Newsroom

Το διάστημα γεμίζει με σκουπίδια και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) λέει ότι ανησυχεί ότι τα συντρίμμια θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρα.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, η FAA λέει ότι μέχρι το 2035, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να σκοτώνεται κάθε δύο χρόνια από δορυφόρους που πέφτουν από το διάστημα. Οι εκτοξεύσεις γίνονται πιο συχνά στην ακτή Space Coast της Φλόριντα και οι ειδικοί λένε ότι η αυξημένη παρακολούθηση είναι ζωτικής σημασίας πριν κάποιος τραυματιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του FOX 35 Orlando.

«Υπάρχουν εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια αντικείμενα που δεν παρακολουθούνται», δήλωσε ο Dr. Madhur Tiwari, επίκουρος καθηγητής αεροδιαστημικής μηχανικής στο Florida Tech.

Η FAA λέει ότι ανησυχεί επίσης για την αύξηση των διαστημικών απορριμμάτων επειδή, όπως δήλωσε η υπηρεσία, «η δραματική αύξηση των μη γεωστατικών δορυφόρων, ιδίως εκείνων σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο για τους ανθρώπους στη Γη και την αεροπορία λόγω της επανεισόδου των συντριμμιών».

Μέχρι το 2035, η FAA πιστεύει ότι περίπου 28.000 κομμάτια δορυφόρων θα μπορούσαν να επιβιώσουν από την επανείσοδο και αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος στη Γη θα μπορούσε να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί κάθε δύο χρόνια. «Το πρόβλημα με το διάστημα δεν είναι μόνο η ποσότητα, αλλά το πρόβλημα είναι επίσης το πόσο γρήγορα κινούνται», δήλωσε ο Tiwari.

διάστημαπτώσηδορυφόροςαπορρίμματα