Τεχνολογία|27.12.2023 20:27

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε εργαζόμενο: Τον άρπαξε με τα μεταλλικά του νύχια και τον τραυμάτισε

Newsroom

Ένας μηχανικός λογισμικού της Tesla υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς όταν δέχθηκε επίθεση από ένα ρομπότ που δεν λειτουργούσε σωστά στο δάπεδο του εργοστασίου της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Όστιν του Τέξας.

Μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα «Information» τον περασμένο μήνα ότι το ρομπότ, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να μετακινεί εξαρτήματα αυτοκινήτων από αλουμίνιο, κάρφωσε τον μηχανικό και βύθισε τα μεταλλικά του νύχια στην πλάτη και το χέρι του, αφήνοντας ένα ίχνη αίματος στο δάπεδο.

Πώς ξέφυγε από τον έλεγχο

Ο μηχανικός προγραμμάτιζε λογισμικό που ελέγχει ρομπότ των οποίων η δουλειά είναι να κόβουν εξαρτήματα αυτοκινήτων από φρεσκοχυμένα κομμάτια αλουμινίου.

Ενώ δύο από τα ρομπότ ήταν απενεργοποιημένα ώστε ο μηχανικός και το συνεργείο του να μπορούν να εργαστούν στα μηχανήματα, ένα τρίτο έμεινε κατά λάθος ενεργοποιημένο - με αποτέλεσμα την επίθεση πριν από δύο χρόνια, δήλωσαν μάρτυρες στην Information.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, το περιστατικό έγινε γνωστό καθώς έλαβε μια έκθεση για τον τραυματισμό που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και στις υγειονομικές αρχές της κομητείας Τράβις, ενώ αυτό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια.

Ο μηχανικός υπέστη ένα κόψιμο στο αριστερό του χέρι χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό. Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με τη nypost.

ΤέξαςρομπότTeslaειδήσεις τώρα