Τεχνολογία|02.01.2024 20:00

Πώς θα καταλάβεις ότι ο λογαριασμός σου έχει χακαριστεί - Τα 6 σημάδια

Newsroom

Ο χάκερ Ash Shatrieh μιλώντας στην DailyMail αποκάλυψε τα ανεπαίσθητα αλλά αποκαλυπτικά σημάδια ότι κάποιος έχει παραβιάσει τους λογαριασμούς σας.

Τα έξι ύποπτα σημάδια

  • Το περιεχόμενο που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλάζει: βλέπετε άγνωστο περιεχόμενο ή σε άγνωστες γλώσσες
  • Λαμβάνετε μηνύματα, αλλά όχι ειδοποιήσεις: βρίσκετε αδιάβαστα μηνύματα αλλά όχι σχετικές ειδοποιήσεις. Αυτό το κάνουν για να μη λαμβάνετε προειδοποιητικά μηνύματα από τράπεζες κ.α.
  • Μικρές συναλλαγές εμφανίζονται στo e-banking σας
  • Εμφανίζεται μια νέα «αξιόπιστη συσκευή»
  • Ένα κίτρινο banner εμφανίζεται κάτω από το email σας: στο Gmail σε έναν υπολογιστή, θα δείτε ένα κίτρινο banner που δείχνει ότι κάποιος έχει συνδεθεί από μια άγνωστη τοποθεσία.
  • Ο λογαριασμός σας έχει διακοπεί προσωρινά: Εάν λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με αναστολές ή τερματισμούς λογαριασμών, μπορεί να υποδηλώνουν κακόβουλες δραστηριότητες. Επικοινωνήστε αμέσως με τους παρόχους υπηρεσιών για να διερευνήσετε και να επιλύσετε το πρόβλημα. Επίσης αν αποσυνδεθείτε ξαφνικά είναι επίσης μια ένδειξη κινδύνου.

Τι να κάνω αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός μου;

«Αν εντοπίσετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα λογαριασμού στον υπολογιστή σας ή στο κινητό σας, τότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο σας (ανάλογα για ποιον λογαριασμό πρόκειται) και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι ισχυρό, με τυχαία γράμματα, αριθμούς και χαρακτήρες» τόνισε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συσκευή σας μπορεί ακόμη και να παραβιαστεί από κάποιο κακόβουλο λογισμικό, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε μια σάρωση προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

λογαριασμόςχάκερειδήσεις τώρα