Τεχνολογία|02.04.2019 21:08

Η NASA σχεδιάζει τα σπίτια που θα χτιστούν σε άλλους πλανήτες (vids)

Newsroom

H NASA ανακοίνωσε τους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού για το καλύτερο 3D μοντέλο κατοικίας που μπορεί να κατασκευαστεί στον Άρη. Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να κατοικήσουμε σε άλλους πλανήτες.

Πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει αποκλειστικά στο ethnos.gr ο Άγγελος Χρυσοβαλάντης Αλφατζής, ο Έλληνας που οραματίζεται πως μπορούν να δημιουργηθούν ανθρώπινες κατοικίες στη Σελήνη.

Ο διαγωνισμός της NASA είχε ξεκινήσει το 2015. Η διαστημικη υπηρεσία των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν καταλύματα τα οποία θα είναι κατάλληλα για διαβίωση στη Σελήνη, αλλά και σε άλλους πλανήτες.  Στην τρίτη φάση του διαγωνισμού οι 11 εναπομείνασες ομάδες έπρεπε να σχεδιάσουν τα μοντέλα τους σε πραγματική κλίμακα και να εξηγήσουν με βίντεο τι ακριβώς έχουν δημιουργήσει. 

Σύμφωνα με το CNN International κάθε σχέδιο κρίθηκε, για την αρχιτεκτονική του, την αισθητική του, αλλά και την σκοπιμότητα πίσω από τον σχεδιασμό. Σε προηγούμενα στάδια του διαγωνισμού είχε κριθεί η αρχιτεκτονική του σχεδίου και οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιούσαν οι συμμετέχοντες. 

Οι τρεις νικητές αυτής της φάσης μοιράστηκαν χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων.  Στον επόμενο γύρο, που ξεκινά τον Μάιο, οι φιναλίστ θα εκτυπώσουν τρισδιάστατα μοντέλα των σχεδίων τους για να διεκδικήσουν 800.000 δολάρια.  Αυτός ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνεται στην τεράστια προσπάθεια της NASA να στείλει ξανά ανθρώπους στη Σελήνη και στη συνέχεια στον Άρη.

 

ΣελήνηΑρηςNASA