Αντιδράσεις στη Βρετανία: Σχολείο δημιούργησε την πρώτη τάξη που η τεχνητή νοημοσύνη θα διδάσκει τα μαθήματα
NewsroomΣφοδρή κριτική από τα σωματεία εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η απόφαση βρετανικού κολεγίου με έδρα το Λονδίνο να δημιουργήσει μία τάξη στην οποία τα μαθήματα θα παραδίδει η τεχνητή νοημοσύνη.
Το David Game College επένδυσε 40.000 λίρες, ώστε να κατασκευάσει 20 εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης για ισάριθμους μαθητές. Σε αντίθεση με άλλα σχολεία, τα οποία αξιοποιούν, επίσης, την τεχνητή νοημοσύνη, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα επιβλέπεται από κάποιο καθηγητή. Λιγοστά μαθήματα, όπως αυτό των Καλλιτεχνικών και της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης εξακολουθούν να διδάσκονται από ανθρώπους.
Γίνεται πιο ακριβής η διδασκαλία ή πιο απρόσωπη;
Ο διευθυντής του κολεγίου, Τζον Ντάλτον, επεσήμανε πως η «al μπορεί να προσφέρει πιο ακριβή και στοχευμένη διδασκαλία σε σχέση με τους παραδοσιακούς καθηγητές».
Από την πλευρά του ο συνταξιούχος καθηγητής Κρις Μαγκόβερ τόνισε ότι «η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει απρόσωπη και απάνθρωπη τη διαδικασία μάθησης, αφαιρώντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών».
- Πώς το χάος στη Γαλλία ίσως ορίσει την προεκλογική «σκακιέρα» - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι
- Μηχανικοί ΤΕΕ: Πώς θα δοθεί λύση στο «έμφραγμα» της Αττικής - Οι προτάσεις για σχολεία, Κηφισό και ωράρια
- Θλίψη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο 17χρονος Γιώργος Λυμπέρης του ΠΑΣ Γαλατσίου
- Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης στο ethnos.gr: «Ο Θεόφιλος αντιμετώπιζε τα πάντα με μια παιδική, αγνή περιέργεια»