Τεχνολογία|24.04.2019 20:02

Samsung Galaxy Fold: Αναβλήθηκε η κυκλοφορία του λόγω προβλημάτων

Newsroom

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, του νέου της smartphone Galaxy Fold, με αναδιπλούμενη οθόνη.

Ο λόγος της αναβολής είναι κάποια προβλήματα που προέκυψαν με την αναδιπλούμενη οθόνη της συσκευής, όταν αυτή έφτασε σε χέρια δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου για την πραγματοποίηση δοκιμών. Στη συνέχεια τα προβλήματα αυτά πήραν μεγάλες διαστάσεις, όταν οι δημοσιογράφοι προχώρησαν σε σχετικές αναρτήσεις στο twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, ο τεχνολογικός κολοσσός από τη Νότια Κορέα δεν γνώριζε τι προκαλεί αυτά τα προβλήματα μέχρι και την Παρασκευή (19/4). Μάλιστα είχαν σταλεί περίπου 50 συσκευές, αξίας 1.980 δολαρίων η κάθε μία, σε δημοσιογράφους, αναλυτές και μπλόγκερ από τις ΗΠΑ, ενώ το λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης συσκευής ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Απριλίου.

T

«Για να αξιολογήσουμε πλήρως τις εισερχόμενες πληροφορίες και να εκτελέσουμε περαιτέρω εσωτερικές δοκιμές, αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε το εμπορικό λανσάρισμα του Galaxy Fold. Σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung είχε προβληματίσει το κοινό, όταν ακύρωσε προγραμματισμένα events για το λανσάρισμα του Galaxy Fold στην Κίνα.

Σίγουρα η αναβολή της κυκλοφορίας του μοντέλου θα αποτελέσει πλήγμα για τη Samsung αλλά και γενικότερα για τα αναδιπλούμενα smartphones, που είναι μια άγνωστη κατηγορία στο ευρύ κοινό και υπερβολικά ακριβή για τα σημερινά δεδομένα. Υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν η ίδια εταιρεία είχε παύσει την παραγωγή του Galaxy Note 7 το 2016.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα προβλήματα σχετίζονται με πιθανή ευπάθεια στις εκτεθειμένες περιοχές σύνδεσης της οθόνης. Παράλληλα, υπήρξαν περιπτώσεις «ουσιών» που βρέθηκαν στο εσωτερικό των συσκευών επηρεάζοντας την απόδοση των οθονών. Αναλυτές της HIS Markit θεωρούν ότι η Samsung θα καταφέρει να επιλύσει τα όποια προβλήματα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό πόση θα είναι η καθυστέρηση του λανσαρίσματος και αν θα επηρεαστεί η διαδικασία παραγωγής.

T

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η AT&T, μια από τις μεγαλύτερης παρόχους τηλεπικοινωνιακών στις ΗΠΑ, που συνεργάζεται με τη Samsung, ανακοίνωσε ότι επικοινωνεί στους πελάτες της, που έχουν προ-παραγγείλει την συσκευή, ότι οι παραγγελίες θα διεκπεραιωθούν το συντομότερο δυνατό.

Samsung Galaxy FoldsmartphonesSamsung